Caracterul si norocul celei mai puternice zodii: Berbecul

Caseta cu bijuterii a nativului în zodia BERBECULUI

1. Caracterul – asemenea unui combustibil folosit la maşinile de zburat.

Berbecul este o zodie de Foc, el marcând echinocţiul de primăvară, adică un început de aprindere, profundă şi implacabilă, a tuturor celor ale firii, ale vieţii.

2. Ziua norocoasă – Marţi. Este ziua neodihnei, a oamenilor cu spirit de competiţie niciodată tocit, dar al căror fond de cinste şi demnitate este cuprinzător şi benefic, atât pentru ei, cât şi pentru cei din jurul lor.

3. Cifra norocoasă – 9, cifră misterioasă şi foarte mobilă ce sugerează faptul că oricând e posibilă, totuşi, o schimbare de situaţie. Norocoase sunt pentru Berbec şi toate celelalte numere divizibile cu 9.

4. Piatra norocoasă – briliantul, un diamant şlefuit, având multe faţete şi cu posibilităţi numeroase de absorbţie, dar şi de reflectare a luminii. Briliantul sugerează şi faptul că Berbecul poate fi şi un jucăuş, un jucăuş mereu surprinzător.

Alte pietre ce poartă noroc Berbecului: ametistul şi acvamarinul. Metalul înstăpânit de încăpăţânatul Berbec este fierul, cel mai important dintre metalele aflate în folosinţa oamenilor.

5. Culoarea norocoasă – roşul, roşul cât mai aprins cu putinţă. În vorbirea populară se foloseşte expresia “floare roşie ca focul”. Această expresie ar putea spune totul despre culoarea purtătoare de şansă a Berbecului.

6. Floarea norocoasă.

Sunt mai multe flori ce poartă noroc acestei zodii. Buchetul alcătuit cu ele este foarte interesant deoarece cuprinde laleaua, macul şi muşeţelul.

7. Parfumul norocos. Două parfumuri grele îl vor duce pe Berbec spre noroacele vieţii: cel de magnolie şi, mai ales, cel de lavandă.

8. Muzica norocoasă. Întotdeauna Berbecul va prefera o muzică vie, fie modernă, fie clasică, cu amplitudini şi cu zbucium.

Un gen de muzică plăcut urechilor Berbecului este, de exemplu, muzica de marş. Berbecii tineri vor prefera, în mod curent, muzica formaţiilor de hip-hop, dar nu vor neglija nici rap-ul.

9. Calitatea umană admirată.

Berbecul va fi impresionat de cutezanţă. Îşi va cultiva, încă din copilărie, curajul şi deschiderea nu numai în ceea ce priveşte exprimarea afectelor în condiţii deosebite, ci şi în cazul celor mai banale situaţii de viaţă. Pentru el, a îndrăzni este o profesiune de credinţă.

10. Calitatea umană detestată – superficialitatea. Foc nestins, Berbecul se poate struni, totuşi, foarte bine. Va dori să facă totul ca la carte, deşi treburile nu-i ies, chiar întotdeauna, aşa cum ar vrea el.

11. Ideal de viaţă.

Berbecul vrea să iasă mereu învingător. Şi pentru că mai sunt atâţia alţii care poftesc şi ei la victorie, nu vor lipsi ciocnirile, conflictele. Din acest motiv, Berbecul îşi va cultiva, în mod programatic, spiritul de competiţie.

12. Dorinţa – să promoveze, să urce cât mai sus pe scara socială. Berbecul adoră să fie şef, să comande, iar ceilalţi să-l asculte fără crâcnire.

13. Verbul specific – a fi. Berbecul va iubi viaţa, dar nu oricum, ci întotdeauna cu frenezie.

14. Zodii care se armonizează cu Berbecul – Leul şi Săgetătorul. Se pare că Berbecul este una dintre cele mai dorite ( sau preferate) zodii din întreg cercul zodiacal.

Din acest motiv, el se va putea asorta, va putea rezona, pe parcursul vieţii sale luminoase, în mod sigur cu Balanţa, dar şi cu Vărsătorul, sau chiar cu Gemenii.

15. Zodii nepotrivite cu Berbecul – Capricornul, Racul. Nepotrivirile cu aceste zodii par nişte ciudăţenii, dar observaţiile astrologilor, şi mai ales realităţile de zi cu zi, dovedesc faptul potrivit căruia cu greu se va putea închega o relaţie între un Capricorn şi un Berbec, sau între un Berbec şi un Rac.

Nereuşita va fi aproape garantată, chiar dacă la început lucrurile vor merge bine.

16. Trăsăturile personalităţii Berbecului – spiritul de independenţă, putere fizică nebănuită, rezistenţă la stres, adesea comportament tipic omului dintr-o bucată.

Berbecul se manifestă ca un om de acţiune. În grila de calităţi ale Berbecului se află ambiţia, curajul, priceperea, inge-niozitatea, generozitatea.

18. Călăuza astrală – planeta Marte.

Nu e prea bună această călăuză ce îndeamnă spre o viaţă agitată, plină de evenimente, chiar de conflicte.

Totul se va desfăşura conform specificului acestei planete, adică va cuprinde foc şi căldură. Cu personalitatea sa foarte puternică, Berbecul va reuşi, totuşi, să contreze influenţele malefice, ajutându-l, în acest îndelung demers, mai ales mobilitatea sa de excepţie.

19. Simbol astrologic – Berbecul. Astrologii amintesc de trei calităţi ce stau neapărat sub acest semn – energia, curajul şi dorinţa de a face, de a întreprinde mereu ceva nou.

20. Poziţia pe cer a semnului zodiacal – Berbecul este o constelaţie zodiacală din emisfera boreală. Are peste 80 de stele, dintre care două sunt mai mari şi mai strălucitoare.