Calendar crestin 15 iunie. E zi de post mâine! La mulți ani celor ce poarta acest nume 

Biserica  îl pomenește pe Sfântul Augustin, episcopul Hiponei. La mulți ani românilor cu acest nume!

La mulți ani, Augustin! Semnificația numelui

Augustin este un bărbat straniu. Asta fie pentru că își dorește să rămână rezervat și că îi place să cultive misterul, fie pentru că vrea să ducă o viață solitară. Acest bărbat enigmatic lasă adesea impresia unei firi reci.

Cu toate acestea, Augustin este o persoană tandră și sentimentală chiar dacă, de cele mai multe ori, nu știe să își exprime sentimentele și are tendința să își refuleze emoțiile. De altfel, Augustin este, rând pe rând, cerebral, introspectiv, meditativ și intelectual, mobil și activ, dornic să facă mai multe lucruri odată.

Augustin este o persoană curioasă, nerăbdătoare și impulsivă. În ciudă faptului că este o persoană adaptabilă și maleabila, Augustin este neîncrezător și preferă să se închidă în șine în urmă unui șoc afectiv. Copil, Augustin este simpatic și afectuos.

Receptivitatea și intuiția să sunt puternic dezvoltate. Se va refugia în studii sau în vise, va fugi de lume reprimandu-și sensibilitatea în cazul în care ceva nu este pe placul sau. Părinții vor trebui să evite separările dese, să fie cât mai mult alături de el și să îi încurajeze latură spontană.

Augustin caută, înainte de toate, contactul uman. Se arată cooperativ, serviabil și conciliant. Este prietenos, știe să își asculte prietenii și le da sfaturi prețioase.

Viață sentimentală este importantă pentru el. În iubire, Augustin se dovedește a fi timid, neîncrezător, delicat și rezervat.

Dacă este născut pe data de 7, 16 sau 25 a lunii va tinde spre solitudine, va pune mare preț pe independența să, va preferă să fie singur decât prost însoțit. Dacă este născut pe data de 5, 14 sau 23 a lunii, Augustin va fi o persoană deschisă, căreia îi plac aventurile și viață.

Augustin va fi interesat de o meserie din domeniul vânzărilor sau călătoriilor, din sferă științifică sau filozofică dar și din domeniul artei sau tehnologiei.

Calendar ortodox 15 iunie. Sfântul Augustin, episcopul Hiponei

Augustin este unul din cei mai influenți gânditori, poate cel mai influent dintre toți, mai ales dacă ținem seamă de faptul că inclusiv platonismul a influențat gândirea medievală prin intermediul lui Augustin.

El rămâne o autoritate mai mult de o mie de ani după moartea să, influențând, de exemplu, gândirea lui Descartes.

Sfântul Augustin a vazut lumina zilei în anul 354, la Tagasta, orasel din Numidia, la frontiera dintre Algeria si Tunisia de azi.

Tatal sau, Patricius, mic proprietar funciar, unul din notabilii orasului, ramase pagân pâna la sfârsitul zilelor sale, dar mama sa, Sfânta Monica (cf 4 mai), era o Crestina înfocata si îl înscrise, înca de când era copil, printre Catehumeni si îl ducea regulat la biserica pentru a-l învata Tainele Credintei.

Cu toate acestea Botezul fu lasat pe mai târziu, dupa obiceiul vremii, iar copilul se dovedea a fi turbulent si rebel la mustrarile mamei sale si se indeparta de credinta.

Inzestrat cu o inteligenta sclipitoare, în scurta vreme ajunse sa stapâneasca limba latina dar ramânea recalcitrant fata de studiul limbii grecesti, o lacuna ce persista în gândirea sa teologica.