Busu a fost externat: Cand se va intoarce pe micile ecrane si ce au hotarat medicii

Vești bune despre Florin Busuioc! Medicii au decis că acesta este în afara oricărui pericol, astfel că poate fi externat din spital, scrie Libertatea.

Prezentatorul TV a suferit un infarct în urmă cu o săptămână, în timp ce se afla pe scena unui teatru din Craiova.

Florin Busuioc a fost externat! Când se va întoarce pe micile ecrane

Florin Busuioc, în vârstă de 56 de ani, a suferit un infarct în timpul unui spectacol, în Craiova. Busu a fost dus de urgență la spital.

După primul atac de cord, în urma căruia a fost resuscitat, actorul a mai suferit alte două.

Busu a fost operat , fiindu-i montat un stent, iar acum starea sa este stabilă. După cum a fost precizat anterior, actorul și omul de televiziune va avea nevoie de o perioadă mai îndelungată de refacere completă. Așadar, o dată precisă a întoarcerii sale pe micile ecrane nu poate fi prezisă.

Vedeta Pro TV se simte destul de bine din punct de vedere fizic, dar va trebui să ţină cont de sfatul medicilor pentru a nu risca producerea unui nou infarct. „El va lua toată viaţa un medicament de coagulare a sângelui destul de puternic. Acesta îl va obliga să renunţe la tutun şi la alcool“.

”Bărbatul a fost îngrijit corespunzător si totul este acum spre bine. Însa, va trebui să ţină cont de câteva lucruri importante, în caz contrar, riscă un nou infarct. (…) El va lua toată viaţa de acum înainte un medicament de coagularea sângelui destul de puternic.

Însă, fără pastila asta minune, arterele ar fi afectate. (…) Nu mai este cazul să rămână în spital. S-a luat decizia ca pacientul să fie lăsat să plece, cu condiţia de a nu mai face efort în următoarele săptămâni”, au declarat sursele

Infarctul suferit de Busu a scos la iveală nereguli ale sistemului de sănătate. Dr. Silviu Traşcă a precizat ulterior că dacă nu s-ar fi făcut procedura chirurgicală în regim de urgenţă, şansele de supravieţuire ar fi fost minime.

De asemenea, medicul a subliniat că, din păcate, spitalul din Craiova nu dispune de personal medical suficient şi chiar dacă operaţia a durat puţin, mobilizarea a fost mai grea.