Bilanț în București! Vreme rea în continuare! Mesajul lui Rad Arafat pentru toți românii

Potrivit ISU, în jurul orei 24:00, intervențiile pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteo: 1345 de cazuri gestionate, dintre care, 1250 in Bucuresti si 95 in Ilfov.

Aproximativ 160 autoturisme avariate. În curs de soluționare, 700 de solicitări”, informează ISU.

Despre împrejurare a vorbit și Coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a detaliat la Digi24 care era situația sâmbătă seară, din cauza vremii nefavorabile.

În final, acesta a transmis un mesal pentru toți românii. De asemenea, a susținut că, în pofida multiplelor apeluri la numărul de urgență, nu sunt cazuri grave sau speciale.

„În zonele Giurgiu, Ilfov, Călărași numărul celor fără curent a scăzut dar încă se mai lucrează și va mai dura până când se rezolvă integral situația.

Situația cea mai gravă e în Ialomița și acolo, pe lângă generatoarele trimise de Enel, ISU a mai trimis 16 generatoare de mare capacitate. Toate generatoarele au fost conectate pentru asigurarea furnizării curentului.

Din păcate nici așa nu putem acoperi toată nevoia. Noi sperăm ca mâine cel puțin până după-masă să se rezolve în mare parte situația din Ialomița. Generatoarele vor rămâne acolo până când vom considera că nu mai este nevoie de ele”, a explicat DSU.

Mesajul lui Raed Arafat pentru români

Mai mult, Raed Arafat a menționat că nu au fost semnalate cazul excepționale sau speciale, însă că au fost extrem de multe apeluri la 112 prin care au fost sesizați copaci căzuți pe străzi. „În cursul dimineții până la 14-15:00, apelurile au tot crescut pentru aceste situații.

Pe lângă dublarea numărului de pers de la dispecerat și de către colegii de la 112 și la nivel de ISU am emis atunci mesajul dat prin RO-ALERT prin care am rugat populația să nu mai facă apeluri repetate pentru copaci căzuți decât dacă sunt probleme de urgenta imediata sau avem persoane rănite”, a adăugat Coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență.