Avertizare meteo: Vom avea temperaturi de până la -10 grade

Meteorologii au vești neplăcute pentru români, semn că pas cu pas se apropie iarna. ANM precizează că în zilele și nopțile următoare temperaturile vor scădea dramatic până la -10 grade Celsius în regiunile intracarpatice și la orașele aflate în depresiuni, la poalele munților.

Vremea se va răci considerabil în special de joi, 15 noiembrie, când și în Capitală vom avea temperaturi de iarnă, cu nopți în care valorile termice vor fi cuprinse între 2 și -2 grade.

La Miercurea Ciuc, pe de altă parte, iarna vine mai repede. Încă din această noapte românii care trăiesc acolo vor simți frigul specific lunilor decembrie și ianuarie, unde termometrele vor indica -4, -5 grade.

Iată ce rezervă vremea în următoarele săptămâni

Săptămâna 19.11.2018 – 26.11.2018

Valorile termice vor fi în general apropiate de cele normale ale săptămânii în regiunile vestice și ușor mai coborâte în rest.

Cantitățile de precipitațiiestimate a se înregistra în acest interval vor fi în general deficitare, deficit ce va fi mai pronunțat în vestul și nord-vestul țării, dar există posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sudice și sud-estice.

Săptămâna 26.11.2018 – 03.12.2018

Temperatura aerului va avea valori în general apropiate de cele climatologice specifice perioadei.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în acest interval.

Săptămâna 03.12.2018 – 10.12.2018

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul normelor climatologice pentru această perioadă.

Există posibilitatea ca în regiunile sudice regimul pluviometric să fie ușor excedentar, iar în rest va fi apropiat de cel normal al săptămânii.

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.