Atentionare ANM: Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori în 2 judeţe, cod galben de vreme rea în alte 21

Administrația Națională de Meteorologie a emis doua coduri de vreme serveră. Cod Galben de vremea în 21 de județe și cod portocaliu de vânt puternic și ninsori în 2 județe

Vremea Rea – Atenționare METEO

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod portocaliu de vânt puternic pentru zona de munte a judeţelor Bistriţa-Năsăud şi Maramureş. Vântul va sufla cu viteze ce vor depăşi la rafală 120 de kilometri la oră.

Potrivit meteorologilor, în Bistriţa-Năsăud şi Maramureş, la peste 1.800 de metri altitudine, se va semnala vânt puternic cu intensificări care la rafală vor depăşi 120 km/h.

În plus, se va înregistra ninsoare şi zăpadă spulberată.

De asemenea este cod portocaliu de vânt puternic, cu rafale de 100…120 km/h, în judeţul Buzău, zona de munte şi localităţile Lopătari, Vintilă Vodă, Mânzălești, Bisoca, Sărulești şi Chiliile.

Cod galben de vânt în 21 de judeţe

Este cod galben de vânt în zonele joase din cele două judeţe, dar şi în judeţele Suceava, Bacău, Vrancea, Neamţ, Cluj, Sălaj, Satu Mare, Hunedoara, Caraş-Severin, Prahova, Argeş, Dâmboviţa şi Buzău.

În zonele joase din aceste judeţe vântul va sufla cu 55 – 80 de kilometri la oră, în timp ce la munte viteza vântului va atinge şi depăşi 100 de kilometri la oră, potrivit ANM.

De asemenea, este cod galben de vânt, până la ora 11.00, în judeţele Alba, Mureş, Vâlcea, Gorj, Braşov, Covasna, Harghita şi Sibiu.

Alertă de ninsori viscolite la peste 1800 m

Interval de valabilitate: 10 martie, ora 12:00 – 11 martie, ora 16:00

Fenomene vizate: intensificări ale vântului la munte, ninsori viscolite la peste 1800 m

În intervalul menționat, la munte vântul va sufla tare, cu viteze de peste 80…90 km/h, iar în zona înaltă, mai ales a Carpaților Orientali și Meridionali, se vor depăși 100…120 km/h.

La altitudini de peste 1800 m, temporar, în cursul nopții de duminică spre luni (10 / 11 martie), va ninge viscolit.

Notă ANM: Intensificări temporare ale vântului se vor semnala și în celelalte regiuni, cu viteze în general de 50…60 km/h, iar în Moldova și Transilvania, rafalele vor atinge 60…70 km/h.