Ar trebui copiii să fie învățați in scoli cum să crească legume si fructe?

Dacă sunteți părinte, ar trebui să vă gândiți probabil la o întrebare bună: ar trebui copiii dvs. să fie învățați să crească alimente la școală?

Epoca modernă este marcată de progresele constante ale tehnologiei, iar noile invenții au oferit confortul și facilitățile pe care nu le-am imaginat niciodată că ar trebui să le trăim.

Cu toate acestea, am pierdut o mare parte din cunoștințele și abilitățile necesare în lumea reală pentru a supraviețui și pentru a avea grijă de familiile noastre pe cont propriu. Aceasta pune întrebarea: Dacă sistemul actual se prăbușește brusc, cunoaștem elementele de bază ale vieții pentru a supraviețui?

Dezastrele naturale se întâmplă tot timpul, așa că nu este așa de ireal, așa cum credem noi. Prin urmare, învățarea copiilor noștri de a-și crește propria hrană ar fi o lecție neprețuită. Potrivit The Journal:

„Cercetările ne arată că atunci când copiii cresc o parte din mâncarea proprie, ei dezvoltă ceea ce noi numim” empatie alimentară „, o legătură mai profundă cu alimentele, ceea ce se dovedește a duce la o viață mai sănătoasă.

Copiii empatici mănâncă mai multe fructe și legume și au o înțelegere mai bună a alimentelor și alimentației. Într-un moment în care Irlanda se situează printre cele mai mari rate de obezitate din copilărie în UE, stabilirea unei legături mai profunde cu alimentele este mai importantă ca niciodată „.

Mai mult, Canalul de sănătate scrie:

„Oamenii de toate vârstele se pot bucura de grădinărit, dar copiii, în special, vor avea o mulțime de distracție și beneficii speciale. Grădinile sunt educative și dezvoltă noi abilități, printre care:

Responsabilitate – de la îngrijirea plantelor

Înțelegerea – în timp ce ei învață despre cauză și efect (de exemplu, plantele mor fără apă, buruienile concurează cu plantele)

Încrederea în sine – de la atingerea obiectivelor și de a se bucura de mâncarea pe care au crescut-o

Iubirea de natura – o sansa de a invata despre mediul inconjurator intr-un loc sigur si placut

Rațiunea și descoperirea – învățarea științei despre plante, animale, vreme, mediu, nutriție și construcții simple

Activitatea fizică – a face ceva distractiv și productiv

Cooperarea – inclusiv activitățile comune de joacă și lucrul în echipă

Creativitate – găsirea unor modalități noi și interesante de creștere a alimentelor

Nutriție – învățând despre unde provine alimentele proaspete. ”

Rapoartele independente:

„Chef Raymond Blanc a solicitat ca lecțiile de grădinărit să devină obligatorii în școli pentru a ajuta copiii să învețe importanța ingredientelor proaspete și a alimentației sănătoase.

„Avem o ocazie minunată de a ne reconecta cu adevărat în mâncare. Avem nevoie să colaborăm cu lumea exterioară, cu grădinile noastre și viața din interiorul lor „, a spus Blanc. „Copiii trebuie să învețe magia simplă de a lua mâncare din semințe, de pe pământ sau de la râuri și apoi să o transforme în ceva simplu și delicios”.

„Avem o problemă de multe miliarde de dolari cu boli de inimă, diabet și obezitate, din cauza agriculturii intensive și alimentelor foarte prelucrate. Am putea învăța să mănâncă supă de morcov produsă din grădinile noastre. ”

Ce credeți despre această idee?