Alocații 2019. Majorarea alocațiilor pentru copii, respinsă de Senat! Ce se va întâmpla

Un proiect de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii a fost respins de Senat. Această propunere legislativă pentru completarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii spune că alocația trebuie să se majoreze anual cu 100% din rată medie anuală a inflației.

“În anul 2015, alocația pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe luna per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio formă pentru a ajută în vreun fel valoarea alocației, indiferent de evoluția prețurilor și a inflației.

Se poate remarcă ușor că ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii și ținerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflației, care a atins și cifră de 5,2% în anul 2018.

Creșterea continuă a prețurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor.

În același timp, România înregistrează anual o creștere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii și ținerii”, este prezentat în expunerea de motive.

“O prima măsură necesară este ajustarea valorii alocației cu indicele anual de inflație pentru a menține sumă la aceeași valoare de piață, cu alte cuvinte să nu scadă”, este adaugă în expunerea de motive a propunerii legislative.

Alocații copii 2019. Senatul a respins propunerea legislativă, urmând ca aceasra să fie supusă votului în Cameră Deputaților.

Alocații elevi 2019. Guvernul a anunțat încă din 2017 că se vor majora alocațiile pentru copii, însă acesrt lucru nu s-a întâmplat până în prezent.

Alocațiile au rămas la valoarea de 200 de lei pentru copiii până în 2 ani și la valoarea de 84 de lei lunar pentru copiii între 2 și 18 ani.