Abonament gratuit STB pensionari. Cum se acordă cardul de gratuitate, ce formular se completează

Acte necesare și data până când se completează formularul și ce trebuie să știți.

Din luna februarie, pensionarii, dar și elevii beneficiază de gratuite pe mijloacele de transport din București. Pentru a beneficia de gratuitate, vârstinicii trebuie să intre în posesia unui cardul de călătorie, emis de STB.

Astfel, pentru a intra în posesia abomantentelor STB gratuite, pensionarii trebuie să completeze un formular special, emis de STB.

Abonament gratuite STB pensionari. Cum se eliberează cardul de gratuitate

Pentru a beneficia de cardul de gratuitate, pensionarilor cu domiciliul în București li se recomandă să completeze un formular emis de STB, care va sta la baza demersurilor necesare emiterii și transmiterii a cardului de călătorie, personalizat.

Formularul conține nume, prenume, adresa din buletin, CNP, numărul de dosar de pensionare, dacă pensionaarul beneficiază sau nu de însoțitor. Formularul se depune la orice ghișeu STB, la care se anexează copia talonului de pensie și a actului de identitate. Formularul nu se completează online.

Data limită pentru a depune formularul pentru card de gratuitate

Nu a fost stabilit deocamdată un termen limită pentru depunerea documentelor necesare obținerii cardului pentru pensionari, iar pentru a evita aglomerarea centrelor de vânzare, STB le recomandă pensionarilor să depună documentele pentru card la oricare dintre centrele de vânzare, în intervalul orar 10.00-14.00, în fiecare zi.

Până la eliberarea cardurilor, pensionarii vor putea călători în continuare pe baza ultimului talon de pensie și a actului de identitate.

Abonament gratuite STB pensionari. Cum va fi emis cardul de gratuitate STB pentru pensionari
Cradul va fi emis prin poștă.

La ridicarea cardului de călătorie şi la încărcarea/reîncărcarea acestuia cu abonamente, pensionarii sunteţi obligați să furnizeze datele solicitate şi să depună (dacă este cazul) copii ale documentelor care stau la baza dovedirii dreptului la transport gratuit, prelucrarea acestora fiind necesară pentru eliberarea abonamentelor/cardurilor de călătorie nominale (tip Activ) persoanelor fizice. Refuzul determină neeliberarea abonamentelor/cardurilor de călătorie nominale.

Persoanele pensionate care au deja un card de transport cu gratuitate nu mai trebuie să facă demersuri pentru obținerea altui card.