In zilele noastre, ne place sa sortam atat de multe lucruri, alegem haine, mancare, parteneri, oportunitati, ocazii, dar din anumite motive prietenii sunt lasati in afara selectiei exagerate. Dintr-un anumit motiv, multi oameni doresc sa aiba cat mai multi „prieteni” cu ei.
In domeniul relatiilor de prietenie, nu se poate sublinia suficient faptul ca nu conteaza cantitatea, ci calitatea. Avem sute si sute de prieteni in zadar, nimeni nu se grabeste sa ne ajute in situatii dificile. Persoanele daunatoare si toxice nu sunt intotdeauna usor de recunoscut, deoarece stiu sa se prefaca perfect pentru a-si atinge obiectivele.
Odata ce ajungi la un anumit punct din viata ta, atmerita sa sortezi putin relatiile si sa scapam de acei „prieteni” care lucreaza in viata noastra ca lupi deghizati hainele de oaie.
7 tipuri de prieteni pe care este mai bine sa ii tii departe
1. Tipul nepasator
Relaxarea este un lucru bun, poate fi foarte distractiv sa petreci timp cu un prieten de aceasta natura, dar adevarul este ca acestor tip de oameni nu le pasa de ceilalti. Nu se vor gandi la tine niciodata, asa ca, daca se intampla sa ai probleme, acestea vor ridica din umeri si vor pleca.
2. Prietenul barfitor
Barfa isi face loc intotdeauna in fiecare conversatie, dar gandeste-te ca daca prietenul tau ii barfeste ce ceilalti cu tine, te va barfi si pe tine de fata cu ceilalti.In acest sens, barfa nu mai este un lucru atat de bun, nu-i asa?
3. Prietenul profitor
Daca cineva cauta doar compania noastra pentru a beneficia de aceasta, opriti-va imediat. Oricat ai continua sa dai, nu vei primi niciodata nimic in schimb – iar o astfel de relatie unilaterala nu poate fi numita prietenie.
4. Prietenul negativ
Indiferent ce ai face pentru a-l inveseli, nu exista nimic care sa ii faca pe ceilalti fericiti. Fiecare are modul lui in care priveste viata. Cu cat incercati mai mult, cu atat veti obosi si plati cu propriile energii pozitive pentru perspectivele gresite ale celuilalt asupra vietii.
5. Prietenul nesigur
Nu uitati ca nu puteti lua consecintele actiunilor altora asuptra dvs. Pentru o vreme, cineva este fericit sa-si ajute si sa-si scoata prietenul din necazuri, dar acesta poate, al fel de repede sa te lase la geu sau atunci cand ai cea mai mare nevoie de el.
6. Prietenul competitiv
Exista oameni care vad aproape toata lumea doar ca un concurent si concureaza chiar si atunci cand nu se pune problema concurentei. Prietenii trebuie sa se ajute si sa se sprijine unul pe celalalt, nu sa se uite unul impotriva celuilalt pentru a fi deasupra lui.
7. Prietenul lipsit de respect
Conceptul de prietenie se incadreaza intr-o multime de lucruri, dar in niciun caz nu se trateaza reciproc cu respect. Chiar si cele mai vagi si informale prietenii se bazeaza pe respectul reciproc unul fata de celalalt, asa ca daca te trateaza fara respect, nu poate fi numit prieten.