14 Sfaturi utile pentru incaltaminte

In acest articol vom descrie cum sa ingrijesti in mod corespunzator si eficient o noua pereche de pantofi fara unelte speciale!

1. Fa-le talpa alba din nou

Pasta de dinti este utila nu numai pentru dinti, ci si pentru adidasi, care trebuie sa fie albi. Ia o periuta de dinti veche si aplica o cantitate mica de pasta de dinti, apoi curata cu ea pantofii. Acelasi instrument poate fi folosit pentru a curata incaltamintea din material textil – se poate freca pasta in textile, se lasa timp de 15 minute si se spala totul cu o carpa umeda.

2. Cum sa cureti pantofii din piele

Pentru produsele din piele spirtul este adecvat. Este vandut in farmacii, dar retine: nu ai nevoie de etanol, ci de izopropanol (acest punct poate fi verificat intotdeauna impreuna cu vanzatorul). Daca pe pantof exista o pata, sterge-o cu un disc de bumbac inmuiat in acest produs si lasa-l timp de o jumatate de ora.

3. Pantofi proaspeti – un angajament de incredere

Inainte de a te culca, pune niste bicarbonat in pantofi si lasa peste noapte, iar dimineata va trebui sa-l scuturi si sa-l cureti – absoarbe mirosurile neplacute.

4. Pila de manichiura nu este numai pentru manichiura

Murdaria si petele de pe pantofii de piele intoarsa se curata perfect folosind o pila de unghii obisnuita. Pentru cel mai bun efect, ia mai intai o carpa uscata, incearca sa stergi cat mai multa murdarie posibil si apoi curata acest loc cu pila. Nu este necesara o frecare prea mare, incearca o miscare usoara.

5. Crema de pantofi acetica

Datorita proprietatilor sale acide, solutia de otet nu numai ca ajuta la eliminarea mirosurilor neplacute, ci si neutralizeaza sarea de drum. Se dilueaza 1/3 ceasca de otet cu 1 litru de apa si se inmoaie generos o carpa in aceasta solutie. Acopera incaltamintea cu o carpa si las-o pentru cateva ore, apoi sterge-o cu o carpa umeda curata si usuc-o in mod natural.

6. Reda stralucirea pantofilor lacuiti

La acest lucru te va ajuta vaselina. Aceasta este o alternativa ieftina pentru produsele de ingrijire a pantofilor de marca. Sterge pantofii pana devin curati, acordand mai multa atentie zgarieturilor si defectelor minore.

7. Fulgi de ovaz impotriva petelor pe piele intoarsa

Petele de grasime, care apar adesea pe pantofi din piele intoarsa, sunt indepartate cu usurinta cu ajutorul fulgilor de ovaz. Ia putina faina si freac-o in pata, lasand-o timp de o jumatate de ora. Apoi, sterge cu o bucata de panza.

8. Largeste pantofii cu un uscator de par

Pentru a face pantofii confortabili, vei avea nevoie de sosete groase si de un uscator de par. Pune-ti sosetele, pantofii si apoi incalzeste bine incaltamintea in modul de uscare la cald.

9. Largeste pantofii in congelator

Iata un alt mod de a largii pantofii prea ingusti. Dar de data aceasta nu folosim caldura, ci racoare. Vei avea nevoie de 2 pungi cu o clema pe care trebuie sa le umpli cu apa si sa le pui in sosete in incaltaminte. Lasa pantofii cu sacii in congelator peste noapte si, dimineata, lasa gheata sa se topeasca in mod natural timp de 20 de minute.

10. Smirghel anti-alunecare

Pentru a evita problemele legate de alunecarea in pantofi noi, ia in considerare urmatoarele: de indata ce cumperi incaltaminte cu o talpa plata, freac-o cu hartie de smirghel. In acest fel, se obtine un strat abraziv care te impiedica sa aluneci si sa cazi.

11. Evita basicile

Fiecare dintre noi, cel putin o data in viata, s-a confruntat cu frecarea picioarele in pantofi noi, dar se dovedeste ca acest lucru poate fi usor evitat daca freci zonele problematice cu un deodorant obisnuit.

12. Apropie degetele atunci cand porti pantofi cu toc inalt

Suna ciudat, este adevarat, dar femeile stiu ca purtarea frecventa de incaltaminte cu toc in cele din urma deformeaza piciorul „de la sine”. Nu este mai usor sa eviti durerea si sa faci imediat piciorul „potrivit” cu o sosete ingusta? Desigur, nu trebuie sa abuzezi de aceste metode, dar pentru „aspect” este cel mai bun mod.

13. Pantofi impermeabili

Acest sfat este la fel de bun pentru pantofi din piele si carpa. Pentru a face impermeabili pantofii, freaca-i cu ceara obisnuita de albine. Un strat foarte subtire este suficient pentru a proteja pentru o perioada lunga de timp.

14. Usureaza bataturile

Daca totusi ti-ai frecat picioarele, ceaiul te va ajuta. Dar nu inauntru, ci in exterior. O baie de ceai pentru picioare va calma picioarele obosite, va ameliora umflarea, si, in acelasi timp, va poate scuti de durerea in locurile afectate.