12 idei delicioase pentru Aperitive din ouă – Înfrumusețează orice masă

Gustarea este, în gastronomia unor culturi, primul preparat (cald sau rece), oferit înaintea felului principal la prânz sau cină, de obicei în cantitate redusă, în scopul deschiderii poftei de mâncare (apetitului), dând consumatorului posibilitatea de a aprecia și celelate preparate culinare incluse într-un meniu obișnuit.

În unele țări se obișnuiește ca acest preparat să fie servit la mesele festive sau de sărbători, în schimb ce în altele, precum Spania, Portugalia, Franța, este un fel de mâncare consumat zilnic, cu orice prilej și în oricare moment al săptămânii.

Gustarea este un preparat culinar realizat din produse alimentare industriale (diferite tipuri de brânzeturi sau mezeluri), în asociere cu legume, ouă, produse din carne și pește, ciuperci, patiserie și ornate cu elemente de decor comestibile (salată verde, pătrunjel, mărar, morcov, lămâie, capere, ridiche, ardei).

Gustările nu se vor combina rece și cald pe aceeași farfurie și vor fi preparate în bucăți (piese) mici (20-30 gr. la cele asortate).

In funcție de sortimentele de gustare servite, acestea vor fi prezentate astfel: pe platouri (gustările calde sau reci servite la mese de tip: bufet suedez, recepții, cocktailuri, etc.), pe farfurie (la serviciul individual),

în cupe speciale (gustările din categoria cocktailurilor și a anumitor salate de crudități). Servirea icrelor negre se face prin prezentarea cutiei originale a produsului, pe un platou cu pat de gheață sau în cupe de cristal.

Iata 12 idei pentru aperitivele din oua:

Nr.1

Nr.2

Articolul continuă după reclame

Nr.3

Nr.4

Nr.5

Nr.6

Nr.7

Nr.8

Nr.9

Nr.10

Nr.11

Nr.12