După cod galben de ninsori, ne așteaptă un val de aer polar. Temperaturi de -18 grade

Meteorologii avertizează că gerul va pune stăpânire, treptat, pe întreaga țară, deoarece temperaturile vor continua să scadă până la sfârșitul săptăminii. În zonele depresionare, vor fi chiar și minus 18 grade.

După ce am avut parte de ninsori viscolite, ANM a emis o atenționare cod galben de intensificări ale vântului și zăpadă spulberată în sud-estul țării.

Vremea deosebit de rece va cuprinde întreaga țară. Astfel că temperaturile maxime vor deveni preponderent negative în est, în sud-est şi în depresiuni şi vor fi cuprinse între -5 şi 5 grade, potrivit prognozei Adminstrației Naționale de Meteorologie.

Vântul va avea intensificări cu viteze de 40-50 kilometri pe oră, iar în estul, centrul şi sudul Munteniei, în Dobrogea şi în sudul Moldovei rafalele vor atinge în general 55-75 kilometri pe oră, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii sub 100m.

Joi va fi deosebit de rece. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -6 grade la Suceava și 2 grade la Timișoara. Potrivit meteorologilor, se vor semnala ninsori slabe pe arii restrânse, îndeosebi în sud-vest și pe litoral.

În sud-est, la rafală se vor înregistra viteze de 45-55 kilometri pe oră, spulberând zăpada. În Capitală, vremea va fi deosebit de rece, cu minus 6, minus 5 grade dimineaţa si o temperatură maximă de minus 4- minus 3 grade.

Vântul va sufla în general moderat și va atinge la rafală 40 de kilometri pe oră. Trecător vor fi posibile fulguieli.

Cum va fi vremea vineri, de Sfântul Andrei Vineri

Vremea va fi în continuare deosebit de rece, geroasă dimineața cu precădere în nordul, în nord-estul și în centrul țării.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 9, minus 8 grade în Moldova și 1 grad în regiunile intracarpatice, la Timişoara, Baia Mare, Alba Iulia. În regiunile extracarpatice trecător, pe arii restrânse vor fi ninsori slabe.

În Bucureşti, va fi ger. În jur de minus 7 grade dimineața și minus 4, minus 3 grade la amiază. Pe parcursul zilei trecător vor fi condiții de ninsoare.