Vremea se răcește în toată țara. Prognoza meteo până marți

Vreme rece, ninsori în vestul, centrul şi nordul ţării şi viscol în zona montană înaltă, sâmbătă. Maximele vor fi de la minus 8, la 2 grade Celsius.

În Dobrogea şi Bărăgan avem o zi însorită, dar rece, cu cel mult 1-2 grade la orele amiezii. La noapte, norii se înmulţesc şi o să ningă, dar pe zone restrânse.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim soare şi vreme frumoasă, însă temperaturile rămân foarte scăzute chiar şi la amiază. Se vor înregistra în jur de minus 2 grade, iar peste noapte ninsorile vor ajunge şi aici.

Şi în jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina o să fie foarte frig, iar în unele zone gerul va persista câteva ore. Se va înnora treptat, iar spre seară va începe să ningă. Ninsorile se extind pe timpul nopţii, când temperaturile coboară până la minus 8 grade.

Ziua începe cu vreme foarte rece şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş. Frigul va fi greu de suportat chiar şi la amiază, când vom avea în jur de minus 5 grade. Atmosfera va fi mohorâtă şi o să ningă din când în când.

Şi în ţinuturile vestice găsim vreme foarte rece, cer noros şi ninsori pe zone vaste. Se înteţeşte şi vântul, aşa că vom resimţi temperaturi mai scăzute decât cele din termometre.

În Transilvania avem o dimineaţă geroasă, dar va fi extrem de frig şi pe parcursul zilei. Norii se înmulţesc treptat, ninsorile apar mai ales după prânz, iar în zona montană înalta vântul se transformă în viscol.

Şi prin Oltenia vin ceva ninsori, mai ales în vestul provinciei. Apare şi soarele din când în când, însă temperaturile lasă de dorit şi ajung cu greu pe la zero grade Celsius la Drobeta Turnu-Severin.

În ţinuturile sudice o să ningă puţin după lăsarea nopţii. Până atunci avem o zi cu soare şi temperaturi mai scăzute în Lunca Dunării, pe unde vor fi în jur de minus 2 grade.

Şi în Bucureşti prindem o zi însorită, dar rece, cu cel mult 1 grad la amiază. Peste noapte cerul se înnorează şi e posibil să fulguiască, iar minima ajunge la minus 7 grade.

La munte ne-aşteaptă zile foarte reci, dimineţi şi nopţi geroase, iar de astăzi revin ninsorile. Acestea apar mai întâi în masivele vestice, apoi se extind în toată zona montană, iar pe creşte o să fie viscol.

Prognoza meteo pentru 3 zile

Duminică, de Bobotează, o să fie frig; doar prin sud-vest se ating 3.-4 grade. Ninsorile apar mai mult în sudul, centrul şi estul ţării. La munte continua viscolul, dar vântul va agita atmosfera şi prin vest şi în ţinuturile estice.

Luni se face şi mai frig. Mai apar ceva fulguieli prin sud, est şi centru, în special începutul zilei, după care cerul se degajează. Vântul mai are unele porniri în est, în sud-est şi în zona montane înaltă.

Vreme extrem de rece avem şi marţi, cu ger dimineaţa şi noaptea, mai ales în nord şi centru. Ziua va fi destul însorită, dar pe seara, în vestul şi centrul ţării, se întorc ninsorile.