Vremea de primăvară se întoarce. Temperaturile vor urca la 17 grade in zilele următoare. Meteo 25 februarie- 25 martie 2019

Luna februarie a fost luna alternantelor termice. De la minus 20 de grade, am trecut la plus 20 de grade şi înapoi.

După viscol şi ger polar însă, săptămâna începe cu o vreme ca de primăvară. De luni, vom avea 10 grade, iar de mărţişor, 17 grade.

Luna februarie a fost una atipică. Ne-a adus recorduri de căldură cum nu s-au mai văzut în 60 de ani, dar şi episoade de ger.

România a fost traversată de un val de aer tropical, care a fost înlocuit, în câteva zile, de o masă de aer polar. În Timişoara, miercuri erau 13 grade, iar în weekend au fost temperaturi cu minus.

Începând de luni, temperaturile vor începe să crească în toată ţara.

ALINA ȘERBAN, meteorolog: Sunt semnale de vreme deosebit de caldă. Asta înseamnă peste 10 grade în aproape toată ţara, este posbil să se atingă din nou valori de 15, 16, 17 grade.

Până vine primăvara, am mai avut de trecut peste încă o noapte geroasă, duminică noaptea.

Prognoza meteo pe o lună. Săptămâna 25.02.2019 – 04.03.2019

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestui interval în cea mai mare marte a țării, abatere termică pozitivă ce va fi mai pronunțată în nord-estul teritoriului

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în jumătatea vestică a teritoriului

Prognoza meteo pe o lună. Săptămâna 04.03.2019 – 11.03.2019

Temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acesti interval, la nivelul întregii țări.

Precipitațiile estimate a se înregistra în această săptămână vor fi deficitare în cea mai mare parte a teritoriului. Excepție vor face regiunile nord-vestice, unde cantitățlie de precipitații vor fi apropiate de cele nomale ale perioadei.

Prognoza meteo martie 2019. Săptămâna 11.03.2019 – 18.03.2019

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații estimate a se înregistra în această perioadă vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână

Prognoza meteo pentru luna martie. Săptămâna 18.03.2019 – 25.03.2019

Mediile valorilor termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice acestui interval, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în jumătatea vestică a țării și apropiat de cel mormal pentru această perioadă în rest.