Vremea 17 iunie. Prognoza meteo anunță furtuni masive! Când scăpăm de ploi

Vremea din 17 iunie anunță furtuni masive cu tunete și fulgere și cantități mari de apă, ce vor amplifica riscul de inundații.

Prognoza meteo aduce însă și temperaturi mari. Când scăpăm de ploi.

Potrivit vremea.ro, duminică vremea va continuă să fie caldă aproape peste tot, cu temperaturi maxime ce vor urcă la prânz până spre 28-33 de grade Celsius la nivelul întregii țări,

cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în depresiunile din estul Transilvaniei și pe litoral, iar cele mai ridicate în estul Luncii Dunării și în Banat.

Aversele de ploaie însoțite de descărcări electrice și răzleț de grindină vor continuă să cadă local în vestul, centrul și nordul teritoriului, în timp ce în restul regiunilor acestea își vor face apariția doar în mod izolat.

Articolul continuă după reclame

Cantitile de apa nu vor fi foarte importante, doar pe alocuri urmând să se strângă până la 20-30 de mm (mai ales în zonele montane).

Vremea din 17 iunie în București

În București, vremea se anunță ploioasă. Sunt așteptate furtuni cu fulgere după-amiază, cu maixima zilei de 27°C, iar minima de 18°C. Cantitatea de precipitații este de 6 l/m². De marți, ploile vor părăsi Capitala.

Prognoza meteo din 17 iunie la munte

La munte sunt așteptate furtuni cu fulgere și cantittaea de precipitații de 6 l/m².

Temperaturile maxime vor atinge 21°C, iar cele minime nu vor depăși 15°C. Potrivit ANM, Ploile vor continua și în cursul săptămânii viitoare, însă fără a avea un aspect de furtună, cu o pauză de o zi, și anume, mirecuri, 20 iunie.