Viorica Vasilica Dăncilă, anunț de ultimă oră despre majorarea salariilor, pensiilor si alocaţiilor

Premierul Viorica Dăncilă a dat asigurări, marți, la începutul ședinței de Guvern, că Executivul are bani pentru mărirea pensiilor și salariilor în acest an.

Prim-ministrul a susținut că bugetul pe 2019 este unul al dezvoltării și a promis investiții în infrastructură. Promisiunile vin în contextul dezbaterilor aprinse din societate pe tema lipsei de autostrăzi.

”Bugetul de stat este un buget al investițiilor și al dezvoltării. (…) Am alocat peste 15 miliarde de lei în plus pentru investiții față de anul trecut, din care șase miliarde de lei pentru infrastructura de transport.

Bugetul pe anul 2019 prevede cea mai mare alocare de fonduri pentru sănătate din întreaga istorie a României. Anul trecut am crescut substanțial salariile în sănătate, anul acesta ne concentrăm atenția asupra investițiilor astfel încât să le oferin românilor acces la servicii de sănătate performante. De asemenea, educația primește 9,9 miliarde de lei în plus față de anul 2018. (…)

Avem bani şi pentru mărirea pensiilor şi salariilor, aşa cum am dovedit că am avut şi anul trecut. Prim modificările pe care Guvernul le-a făcut legii plafoanelor bugetare, am asigurat şi creşterea alocaţiilor pentru copii de la 84 lei la 150 lei, iar în cazul copiilor cu dizabilităţi de la 200 lei la 300 de lei.

Vom continua, prin acest buget, să sprijinim mediul de afaceri și să asigurăm cofinanțarea pentru numeroase proiecte europene”, a declarat Viorica Dăncilă.

Aceasta este prima ședintă de Guvern de după promulgarea bugetului pe 2019.