Vești bune pentru pensionari! Guvernul a alocat 335 milioane de lei pentru 60.000 de bilete de tratament. Care sunt conditiile si ce documentele sunt necesare

Guvernul va adopta în şedinţa de marţi o hotărâre prin care pensionarii vor beneficia, în acest an, de aproximativ 60.000 de bilete de tratament, fiind alocate peste 335 de milioane de lei în acest scop, a informat premierul Viorica Dăncilă.

„Adoptăm hotărârea de Guvern prin care pensionarii vor beneficia şi în acest an de aproximativ 60.000 de bilete de tratament balnear, care se vor acorda prin casele judeţene de pensii publice”, a explicat Dăncilă, la începutul şedinţei Executivului.

Ea a adăugat că Guvernul a alocat peste 335 de milioane de lei pentru aceste bilete de tratament balnear.

Bilete tratament balnear 2019. Cine beneficiază de tichete. Documente necesare

De biletele de tratament beneficiază pensionarii sau persoanele care sunt asigurate în sistemul public de pensii și care au trimitere de la medic. Fiecare din aceste persoane poate beneficia numai de un singur bilet, iar documentele necesare sunt:

cererea tip de acordare a biletului de tratament;

copie a actului de identitate;

talonul de pensie (original ori copie);

biletul de trimitere – formular cu regim special, unic pentru serviciile medicale de recuperare-reabilitare acordate de către societăţile de turism balnear şi de recuperare, eliberat de către medicul de familie sau medicul de specialitate, aflat în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate (copie, cu prezentarea actului original);

programul de recuperare (copie, cu prezentarea actului original).

Documentele necesare pentru obținerea biletului de tratament care se depun la caselor teritoriale de pensii, iar biletele se obțin funcție de punctajul obținut de fiecare cerere în parte.