Veşti bune pentru această categorie de angajaţi! Vor fi scutiţi de taxe

Mai mulți români ar putea fi scutiți de la plata anumitor taxe costisitoare. Este vorba despre un proiect al Guvernului, care propune extinderea regimului de gratuități, însă doar pentru o anumită categorie de angajați.

Mai multe gratuității pentru angajații Ministerului Educației

Mai concret, este vorba de persoanele care lucrează în cadrul Ministerului Educației. Aceștia ar avea parte de o serie de gratuități. Conform proiectului de lege ce va fi supus dezbaterilor, salariații din sistemul de învățământ ar putea fi scutiți de la plata anumitor taxe costisitoare.

Este vorba despre taxa examenului de admitere la facultate pentru copiii celor care sunt angajați în structura Ministerului Educației.

Mai mult decât atât, aceștia ar urma să fie scutiți și de plata cazării la internate. De facilitățile respective ar putea beneficia inclusiv personalul nedidactic din cadrul sistemului de învățământ, precum portarii sau electricienii școlilor.

Ce spun guvernanții despre acest proiect de lege

Toate aceste facilități ar fi posibile odată cu intrarea în vigoare a noului proiect de lege inițiat de Guvernul PSD. Propunerea se află deja în dezbatere publică pe site-ul Camerei Deputaților. Rămâne de văzut dacă această inițiativă legislativă va fi aprobată de parlamentari.

„Când ne referim la personalul nedidactic și contractual din învățământul preuniversitar avem în vedere fucții de execuție precum portar, paznic, pompier, guard, bufetier, manipulant bunuri, curier, îngrijitor, șofer, muncitor calificat și necalificat, maistru” , se arată în expunerea de motive a proiectului care a ajuns deja în dezbatere publică pe pagina oficială a Camerei Deputați, prima Cameră sesizată.

„Considerăm că acești copiii merită să beneficieze de aceleași măsuri sociale precum copiii personalului didactic și didactic auxiliar” , mai precizează inițiatorii acestui proiect de lege.

Trebuie menționat că propunerea legislativă nu va avea niciun fel de impact asupra bugetului, după cum explică cei care au inițiat acest proiect. Atât taxele pentru examene, cât și cazările vor fi suportate exclusiv de universități.