Vestea că a nins în Africa de Sud a uimit pe toată lumea, iar fotografiile cu girafele, antilopele, rinocerii şi elefanţii plimbându-se prin zăpadă au făcut înconjurul internetului

A nins în Africa de Sud și fotografiile cu animalele din deșert care bucurau de zăpadă au devenit virale pe internet.

Vestea că a nins în Africa de Sud a uimit pe toată lumea, iar fotografiile cu girafele, antilopele, rinocerii şi elefanţii plimbându-se prin zăpadă au făcut înconjurul internetului, conform The Guardian.

Kitty Viljoen a fotografiat elefanţii în Sneeuberg (Muntele de Zăpadă), în zona de vest a Africii de Sud, și girafele din regiunea Karoo, în timp ce plimbau prin zăpadă.

Și antilopele din rezervația Glen Harry Game din Graaff-Reinet, au fost, de asemenea, prezentate înconjurate de vegetația înghețată.

Drumuri închise după ce a nins în Africa de Sud
Stratul de zăpadă a atins 25 de centimetri și din cauza condițiilor de iarnă autoritățile au închis drumurile în provincia Eastern Cape.

Și în Western Cape a nins, iar în Cederberg, munţii Hex River şi în rezervaţia Matroosberg temperaturile au scăzut sub zero grade. Prognoza meteo nu aduce vești bune nici pentru perioada următoare, iar în unele zone s-au emis alerte de inundații.

Ninsorile abundente vor afecta și Lesoto, o țară independentă înconjurată de Africa de Sud, care se situează în mare parte la altitudini de peste 1800 m. Se preconizează faptul că va ninge în două treimi din ținut.