Veste de ultimă oră despre Busu! Medicii au anunțat familia.

Florin Busuioc a suferit, marţi seară, trei infarcte după un spectacol pe care l-a susținut la Craiova, pe scena Filarmonicii Oltenia. La fața locului a fost chemat un echipaj SMURD, care l-a resuscitat pe actor minute bune, după care l-a transportat la spitalul din oraș.

Ajuns în stare gravă la Spitalul Județean de Urgență Craiova, Florin Busuioc a fost operat de medicii Paul Traşcă și Eugen Ţieranu, ultimul fiind rezident. Vedetei PRO TV i s-a montat un stent. Ulterior, s-a luat decizia ca actorul să fie transportat la București, cu un elicopter SMURD.

Aeronava a aterizat miercuri după-amiază în Capitală, la Detașamentul de Pompieri Morarilor, iar Busu a fost internat la Institutul „C.C. Iliescu”, din cadrul Spitalului Fundeni.

În prezent, se află internat la secția de Terapie Intensivă a spitalului Fundeni, iar starea sa de sănătate este dificilă. Medicii iau în calcul încă o operație pentru a-i monta actorului al doilea stent.

„Este greu de spus evoluția ulterioară. Aceste vizite într-o secție de Terapie Intensivă ar trebui limitate într-o țară în care infecțiile nozocomiale sunt prezente. Este o situație alarmantă. Unul din cinci supraviețuitori ai unui infarct suferă un al doilea eveniment cardiac în următorii ani.”, a declarat medicul Tudor Ciuhodaru, la România TV.

Florin Busuioc a debutat în televiziune în 1996

Florin Busuioc s-a născut pe 19 mai 1962 în Hunedoara. El a copilărit și aici, dar și în satul Şoimăreşti, din judeţul Neamţ. Carismaticul artist este cunoscut mai mult ca om de televiziune decât ca actor. Deși visul de a deveni actor l-a adus în București.

“Busu”, așa cum este cunoscut de public, și-a făcut debutul în televiziune în 1996, iar în anul 2010 a fost desemnat drept cel mai bun prezentator meteo de către Societatea Europeană de Meteorologie.

“Am început la TVR, cu o emisiune pentru copii, «Tip-Top Minitop», la care am ajuns făcând un film pentru TVR, o poveste ţăcănită cu o pisică scăpată printr-un hotel. Mă rog, era foarte drăguţ filmul. M-au remarcat producătorii de la «Tip-Top Minitop» şi mi-au propus să fac asta.

A durat câţiva ani emisiunea, am mai făcut o emisiune în paralel, tot acolo, la TVR, tot pentru copii. Emisiunea a continuat şi după ce am plecat eu”, a declarat prezentatorul TV pentru adevarul.ro.

În prezent, Florin Busuioc se află la al doilea mariaj. El este căsătorit de mai mulţi ani cu Liliana, împreună cu care are două fiice: Natalie şi Catinca. Prima soție, Marieta Busuioc, care i-a fost alături din 1991 până în 2008, i-a dăruit un băiat. Acesta se numește Florin Busuioc Jr.