Ușor, simplu și sănătos, turte țărănești la tigaie

Învața să faci în casă turte țărănești la tigaie. Îți lingi degetele

Veți avea nevoie de:

Două căni de făină

Un pahar cu apă caldă

O bucățică mică de drojdie

Jumătate de lingură de bicarbonat

Jumătate de lingură de ulei

Jumătate de lingură de sare

Preparare

Amestecă drojdia, apa și făina, într-un bol mare, până când ai obținut o cocă omogenă, după care las-o să se așeze, timp de 15 minute.

Adaugă ulei, sare și încă o cană de făină. Amestecă și lasă să stea 2 ore. Coca se lasă să crească până când își va dubla volumul.

Împarte apoi coca în 8 părți egale, acoperă cu un prosop și lasă-le să mai stea o jumătate de oră. Pune câteva picături de ulei, în tigaie și încinge bine tigaia.

Ai grijă să fie o tigaie din teflon sau orice tigaie pe care nu se lipește.

Ține în tigaie fiecare bucată de cocă, câte 2 minute, pe fiecare parte.

După ce le-ai făcut, poți pune peste turte brânză sau ouă și le poți consuma împreună cu o salată.

Ce ziceți, vă încumetați să faceți? Vă veți aminti cu siguranța de copilărie!

Incearca si Aluat cu drojdie și lapte pentru chifle

Ingrediente necesare:

Ingrediente pentru aluat:

1 plic drojdie uscată

600 grame făină

250 ml lapte

4 gălbenușuri

100 grame unt

1 plic vanilină

100 grame zahăr

1 praf de sare

Ingrediente pentru glazură:

1 gălbenuș

2 linguri lapte

Se încălzesc 250 ml de lapte, se adaugă 1 pliculeț de drojdie uscată și se amestecă până la dizolvarea completă a drojdiei.

În amestecul obținut, se adaugă 1-2 linguri de zahăr și 1-2 lingurițe de făină, se omogenizează și pune într-un loc cald pentru aproximativ 15 minute, timp în care drojdia ar trebui să devină activă, ceea ce înseamnă ca la suprafața amestecului ar trebui să apară mici bule…

Într-un pic de apă caldă, se diluează zahărul rămas, plicul de vanilie și sarea și se adaugă în aluat. Se adaugă gălbenușurile și făina și se frământă bine aluatul.

Când aluatul este aproape gata, se adaugă untul topit și răcit (să nu fie fierbinte). Aluatul rezultat se transferă într-un bol adânc – pereții acecstui bol se tapetează cu ulei și se lasă compoziția pentru o perioadă de timp, astfel încât să se dubleze în volum…

Când aluatul „a crescut”, se transferă pe masa de lucru și se împarte în bucățele egale. Dimensiunile variază în funcție de preferințele personale ale fiecăruia. Stropim cu puțin ulei forma în care coacem.

Se modelează chiflele și se aranjează la distanță una de alta în forma pentru copt. Lăsați tava deoparte pentru a se mări în volum chiflele. Între timp, se pregătește glazura – pentru glazură se amestecă gălbenușul de ou cu cele 2 linguri de lapte. Se încălzește cuptorul până la 200 grade Celsius.

Se tapetează chiflele cu glazură și se dau la cuptor pentru 20-25 de minute, până când capătă o culoare aurie apetisantă.