Marea noastră gimnastă Nadia Comăneci este o prezență spectaculoasă și este invitată la marile gale. În weekend, a fost prezentă la Premiile Globurile de Aur
Marea noastră gimnastă Nadia Comăneci a strălucit din nou, de data aceasta la decernarea Premiilor Globurile de Aur, de la Los Angeles. Românca s-a întreținut, printre alții, cu Daniel Craig, Antonio Banderas, Richard Gere și Glenn Close.
Pentru prima dată în viața lui, fiul Nadiei, Dylan (12 ani), a fost și el prezent pe covorul roșu și s-a fotografiat cu personalități aflate la gală.
Dylan, fiul Nadiei Comăneci a fost pentru prima oară pe covorul roșu și s-a fotografiat cu actorul Matt Bomer.
Băiatul cu părul bălai a crescut mult și frumos, iar marea noastră gimnastă este foarte mândră. Baiatul este extrem de activ și are o latură sportivă extrem de dezvoltată.
Dylan’s first Red Carpet with the actor Matt Bomer.
Nadia Comăneci, prima gimnastă din lume care a primit nota zece la un concurs olimpic de gimnastică, s-a născut la 12 noiembrie 1961 în oraşul Oneşti, judeţul Bacău.
În palmaresul Nadiei Comăneci strălucesc cinci medalii olimpice de aur, două de aur la Mondiale şi nouă de aur la Europene.
Numărul total al medaliilor câştigate de Nadia Comăneci la JO, CM şi CE se ridică la 25, din care 16 de aur. Este considerată de specialişti una dintre cele mai bune sportive din secolul trecut, şi una dintre cele mai mari gimnaste ale lumii.
Nadia a făcut cunoştinţă cu gimnastica la vârsta de cinci ani, pe timpul grădiniţei, potrivit ”Enciclopediei Educaţiei Fizice şi Sportului din România” (Volumul II, Bucureşti, 2002). A fost selecţionată de antrenorul Marcel Duncan şi legitimată la AS „Flacăra” Oneşti.
De la vârsta de şapte ani, în oraşul său natal, în cadrul celei dintâi instituţii şcolare cu program de gimnastică din ţara noastră (unde va funcţiona şi Centrul naţional de gimnastică, unitate care îi va purta numele), s-a pregătit, mai întâi, sub îndrumarea antrenorilor Martha Karoly şi Valeriu Munteanu.
Din 1971, a fost antrenată de soţii Bela şi Martha Karoly. După 1977, în anumite perioade, s-a pregătit la Bucureşti, cu antrenorii Iosif Hidi, Gheorghe Condovici, Atanasia Albu (septembrie 1977 – august 1988), Gheorghe Gorgoi, Anca Grigoraş (aprilie 1980 – august 1981).
La vârsta de 11 ani, câştigă primul său titlu de campioană naţională absolută, iar la 11 ani şi jumătate concurează la categoria „maestre”, unde ocupă locul al treilea. La Campionatele Internaţionale de Gimnastică ale României, din 1973, cucereşte cinci medalii de aur.
În 1974, obţine primul mare succes peste hotare, câştigând locul I la individual compus, în cadrul Concursului „Prietenia” de la Gera (Republica Democrată Germană).
La Campionatul European din 1975, de la Skien (Norvegia), la vârsta de numai 14 ani, are o prestaţie excelentă, cucerind patru medalii de aur – la individual compus, sărituri, paralele şi la bârnă -, precum şi medalia de argint la sol. În 1975, participă la Turneul Campioanelor de la Londra unde, pe podiumul de la Empire Pool, cucereşte trofeul competiţiei.
Este supranumită „Zâna de la Montreal”, după ce, în 1976, a obţinut titlul olimpic absolut, cucerind trei medalii de aur (la individual compus, bârnă şi paralele), una de bronz (sol) şi argint cu echipa, la Jocurile Olimpice din oraşul canadian. Este prima gimnastă din istorie căreia i s-a atribuit nota 10 într-un concurs (de şapte ori).