Turiştii au dat din întâmplare peste prinţul Charles, într-un sat din România

Pentru Prinţul Charles duminică a fost ultima zi de vacanţă în România, aşa că alteța sa a ales să o petreacă în tihnă.

S-a trezit târziu şi abia după-amiază a ieşit să admire pentru ultima oară înainte de plecare pajiştile pline de flori sălbatice. Deşi stătea să plouă, vremea s-a arătat până la urmă un aliat de nădejde, iar Charles a profitat de încă o zi însorită pe meleagurile româneşti.

Înainte să se întoarcă acasă, Prinţul Charles, a profitat ieri încă puţin de liniştea pe care i-o oferă Valea Zălanului. Făcând abstracţie de protocol, alteţa regală a luat pădurea la pas şi nu s-a sfiit să râdă sau să glumească alături de prietenii săi.

Fermecaţi mai degrabă de cai, decât de prinţ, doi copii s-au strecurat printre gărzile de corp şi au ieşit în întâmpinarea grupului care se îndrepta voios spre pădure. Prinţul le-a zâmbit şi i-a salutat, cu un gest, şi pe cei care au avut prilejul de a-l întâlni în persoană.

“Mi-am dorit foarte mult să vin aici şi chiar nu îmi vine să cred că am ajuns în momentul în care prinţul ieşea…”, spune o turistă, cu lacrimi în ochi.

“Noi suntem pentru prima dată aici. Am venit dintr-o întâmplare. Am plecat să vedem Valea Zălanului. Şi am dat de prinţ, da…se întâmplă şi lucruri dintr-astea.”

De această dată, prinţul Charles a petrecut cinci zile în ţara noastră, iar gazdele sale spera ca alteţa să revină şi anul viitor pe meleagurile româneşti ce l-au fermecat.

Prinţul Charles şi-a petrecut ziuade vineri la Valea Zălanului, satul lui de suflet.

În centrului satului, localnicii l-au întâmpinat cu caşcaval măturat şi alte bunătăţi, apoi moştenitorul coroanei britanice s-a plimbat, alături de contele Kalnoky, pe pajistele şi prin pădurile din zonă.

Prinţul a avut parte vineri de o zi însorită, au fost 26 de grade Celsius. În prima parte a zilei s-a relaxat prin curte, a citit şi a stat la umbra unui nuc. La fel au procedat şi prietenii Alteţei Sale care îl însoţesc vacanţă.

La ora 2 fix a ieşit la plimbare pe uliţele satului, apoi a urcat spre pădurea din zonă. Era îmbrăcat lejer: cămaşa cu mâneca scurtă şi pantaloni deschişi la culoare. A stat în natură câteva ore, iar pe când s-a întors acasă bucătarii i-au pregătit mâncare din legume proaspete. Câţiva cunoscuţi i-au adus în dar şi cireşe şi gem de casă.

După o dimineaţă petrecută în tihnă în curtea casei lui din Valea Zalanului, prinţul Charles a ieşit la plimbare. Şi-a salutat respectuos vecinii, apoi s-a îndreptat spre centrul satului. Un localnic l-a întâmpinat cu acorduri de vioară, altul i-a oferit să guste din caşcavalul cu usturoi şi chimen produs de el.

Producător de cașcaval: “A degustat din cel cu usturoi şi chimen, şi a zis sunt deosebite.”

După ce a poposit în centrul satului, prinţul de Wales a luat-o la pas pe uliţe. Câţiva localnici care renovau clădirea căminului cultural i-au atras atenţia.

Însoţit de contele Tibor Kalnoky şi alţi câţiva apropiaţi, moştenitorul coroanei britanice s-a îndreptat apoi spre pădure – fascinat de arbori, ierburi, flori şi vietăţi.

Contele Kalnoky: “Facem o plimbare că de fiecare dată şi din păcate se vede că vremea este secetaosa şi florile sunt mai uscăţele.

Reporter: “Prinţul cum se simte?”

Contele Kalnoky: “Zilelea astea îi prind bine să se relexeze şi locul ăsta.”

Cât prinţul Charles a admirat natură, de locuinţa lui s-au îngrijit mai mulţi localnici. În gospodăria lui din Valea Zalanului, prinţul Charles creşte doi cai frumoşi.
Armăsarii stau de obicei în spatele curţii dar uneori sunt scoşi în faţa casei ca să pască trifoi.