Unul dintre cei mai cunoscuți medici ai antichității, Avicenna, spunea: “Medicul are trei mijloace de luptă împotriva bolii – cuvântul, planta şi cuțitul”.
Ați remarcat un lucru important? Pe primul loc este cuvântul.
Într-unul din spitalele din Paris, Emily Kyao, renumit psiholog, îşi obliga pacienții să repete cu voce tare de trei ori pe zi sau în gând de 10 ori expresia:
“În fiecare zi mă simt tot mai bine și mai bine”. Şi ce credeți? Pacienții grav bolnavi timp de o lună s-au vindecat, la unii chiar a dispărut nevoia de intervenție chirurgicală.
Astfel a fost confirmată ipoteza marelui savant Paracelsus, care susținea că credința face minuni.
Sănătatea este o consecință directă a gândirii. Nimeni nu se îndoiește de existența unei legături directe între starea mintală și cea fizică.
Nu te gândi la rău – te vei îmbolnăvi.
Una dintre cele mai importante legi ale psihologiei spune: “Expresia verbală a iubirii, simpatiei și admirației intensifică energia vitală a celui care o ascultă. Iar cuvintele rele reduc din energie.”
Numărul total de boli asociate cu gândurile rele continuă să crească. Pentru a le face faţă, trebuie să urmăm sfatul înțelepților antici: “Bucurați-vă de viață, indiferent cât este de grea!”
Deci, sănătatea, viața și destinul unei persoane depind direct de gândurile sale.
Te gândești la bine – așteaptă binele.
Te gândești la rău – rău vei avea.
Gândurile noastre se transformă în convingerea că ele și trebuie să se întâmple.
De aceea, gândeşte-te doar la lucruri bune, sperând la mai bine.
Niciodată nu-ţi fă griji pentru lucrurile neînsemnate! Ţine cont de două reguli ale cardiologului american Robert Eliot:
Regula 1: Nu te indispune din cauza lucrurilor neînsemnate.
Regula 2: Toate sunt lucruri neînsemnate.