Subiecte simulare Evaluare Naţională la matematică. Ce au avut de rezolvat elevii

Subiecte simulare Evaluare Naţională la matematică 2019. Simularea probelor scrise la examenul de Evaluare Naţională a continuat, astăzi, cu proba la matematică.

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a au susținut, astăzi, proba la matematică, în cadrul testelor de Simulare Evaluare Naţională 2019.

Subiecte matematică simulare Evaluare Naţională 2019, clasa a VIII-a

Elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat, la Subiectul I (notat cu 30 de puncte), mai multe probleme de matematică, dar şi de logică.

Astfel, dacă primul exerciţiu a fost aflarea rezultatului pentru 3×10 – 60:3, la exerciţiul cu numărul doi, elevii au fost nevoiţi să afle preţul unui obiect de 100 de lei care s-a ieftinit cu 25%.

Tot la Subiectul I, elevii de clasa a VIII-a au fost nevoiţi să afle cea mai mare diferenţă dintre temperaturile înregistrate într-o diagramă.

La Subiectul al II-lea (notat tot cu 30 de puncte), elevii au avut de rezolvat mai multe exerciţii, printre care să deseneze o piramidă triunghiulară sau să determine un număr natural.

Subiectul al III-lea (notat cu 30 de puncte) pentru elevii de clasa a VIII-a a constat în două probleme de geometrie, fiecare cu câte trei exerciţii.

Subiecte matematică simulare Evaluare Naţională 2019, clasa a VII-a

Elevii de clasa a VII-a au avut de rezolvat, la subiectul I (notat cu 30 de puncte), mai multe exerciţii tip grilă.

De asemenea, elevii au fost nevoiţi să calculeze latura unui pătrat, măsura unui unghi, dar şi o medie artimetică.

La Subiectul al II-lea, elevii de clasa a VII-a au primit 30 de puncte, dacă au rezolvat corect cele şase exerciţii.

Printre cerinţe s-au numărat desenarea unui paralelogram, calculul diferenţei dintre o medie aritmetică şi o medie geometrică, dar şi rezolvarea unei ecuaţii.

La Subiectul al III-lea (notat cu 30 de puncte), elevii de clasa a VII-a au avut de rezolvat două exerciţii, fiecare cu câte trei cerinţe.

Fiecare dintre cele şase cerinţe au fost notate cu 5 puncte.