Stirea care face inconjurul internetului! Ce a scris un irlandez despre sejurul petrecut in Romania

Un irlandez a petrecut impreuna cu sotia o luna in Romania si a fost atat de impresionat de cele traite incat a trimis o scrisoare publica unui cotidian si a decis sa isi invite prietenii sa ne faca o vizita.

John Mullins a spus ca s-a simtit mai bine la noi in tara decat la Paris. „De cand am ajuns in Transilvania acum patru saptamani, eu si sotia mea au fost foarte impresionati de ospitalitatea romanilor. Am petrecut o saptamana in Sinaia, apoi am mers la Sibiu, am vazut cosmopolitul oras Brasov, iar in final sighisoara.

In oricare dintre aceste saptamani pe care le-am petrecut in Romania ne-am simtit mai bine decat in saptamana trecuta la Paris anul acesta: fara infractiuni, posete lasate in siguranta pe scaune si oameni ospitalieri.

Restaurantul italian in care am luat masa in Brasov a fost cel mai bun in care am mancat vreodata. Si mai exista o contradictie fata de Paris: meniurile sunt foarte ieftine, chelnerii profesionisti si politicosi, vinul bun este si el foarte ieftin si in plus nu este nevoie de militari pe strazi deoarece Romania nu este o tinta a extremistilor“, scrie John Mullins, citat de Adevarul.

John Mullins a tinut sa arate ca romanii iti sar imediat in ajutor.

Articolul continuă după reclame

„Imediat dupa ce masina noastra a facut pana la Zarnesti, trei barbati care lucrau la saparea unui sant pentru a introduce o conducta in pamant s-au oprit si au venit sa ne ajute. Cel mai tanar dintre ei a aratat spre el si a spus mecanic, singurul cuvant pe care ambii l-am putut intelege.

A descoperit ca nu aveam roata de rezerva in masina si m-a transportat pana la Zarnesti la o vulcanizare. Acesta a fost cea mai placuta experienta a vacantei noastre in Romania, atata bunatate din partea unui strain.

Ajutorul mecanicului a fost doar un exemplu din atitudinea extraordinara pe care am intalnit-o aici in Romania. Un alt exemplu al ospitalitatii Romanilor a fost chiar in prima zi a excursiei cand GPS-ul a cedat.

Am ajuns la Hotelul Regal din Sinaia, iar Alex de la receptie s-a uitat pe internet si a aflat cum ne poate rezolva problema. Nu am mai primit un astfel de ajutor la niciun hotel din lume“, mai scrie John Mullins.

John Mullins s-a simtit atat de bine in tara noastra incat a decis sa o recomande tuturor prietenilor sai. „Pentru ca am avut o experienta exceptionala si atat de placuta in Romania, am trimis email-uri la toti prietenii si i-am invitat sa vina aici.

Oamenii din alte parti ale Europei ar trebui sa vina aici pentru a vedea satele romanesti, dar si oamenii sai. Noi cu siguranta o sa ii incurajam sa va viziteze tara asta minunata cand ne vom intoarce in Irlanda“, a mai scris John Mullins.