Scăpăm de iarnă? Raspunsul ANM. Vremea 18-24 februarie.

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis o estimare meteorologică pentru următoarea perioadă.

Urmează o săptămână a extremelor, în ceea ce priveşte condiţiile meteo în perioada 18-24 februarie, anunță meteorologii. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, de la vreme frumoasă şi relativ caldă, cu maxime de 12 grade Celsius vom trece din nou la vreme de iarnă.

Spre finalul săptămânii vremea se răcește considerabil în toată țara, astfel că temperaturile vor scădea și cu zece grade Celsius.

Se anunţă şi câteva ploi răzlețe în Munteania, dar și ninsori în zonele înalte de munte. Weekendul aduce ger, căci temperaturile scad brusc în noaptea de vineri spre sâmbătă.

În București, de joi va începe să plouă, iar vineri maximele termice nu vor depăși cinci grade Celsius, urmând ca sâmbătă și duminică, maximele să nu sară de două grade la amiază.

Pentru urmatorul interval:

Vremea 25 februarie-4 martie 2019

Temperatura media a aerului

Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării

Cantități de precipitații

Precipitațiile estimate a se înregistra în acest interval vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile din sud-vestul teritoriului.

Vremea 4-11martie 2019

Temperatura media a aerului

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice acestei săptămâni, în cea mai mare parte a țării.

Cantități de precipitații

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele ce ar trebui să se înregistreze în mod normal în această perioadă.

Vremea 11-18 martie 2019

Temperatura media a aerului

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantități de precipitații

Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general apropiat de cel specific al perioadei.