Rugăciuni mari la Parintele Anton, care se spun Azi, pentru spor în casă, reuşită în viaţă, linişte şi alinare! Schimbă vieţi!

Bunule Părinte Antonie,cel ce durerile şi păcatele noastre le cunoşti,nu trece cu vederea glasurile de rugăciune ale celor ce aleargă la mijlocirea Ta şi nu te uita la nevrednicia celor ce Te roagă,ci la slava şi mila lui Dumnezeu,pe care Tu L-ai mărturisit şi spre care se îndreaptă rugăciunea ce Ţi-o aducem.

O,slăvite făcător de minuni,părintele săracilor,ocrotitorul văduvelor,sprijinitorul orfanilor,vino cu obişnuita Ta îndurare în ajutorul nostru prin rugăciunile Tale către Dumnezeu,ca să fim mângâiaţi în nevoi,ca să fim apăraţi de primejdii,de ispite şi de păcate.

Tu,cel ce ai făcut din pustiul Egiptului loc de preaslăvire a Marelui Dumnezeu şi a Mântuitorului,fă şi din pustiul sufletului nostru,ars de necredinţă şi ros de patimi,loc plăcut Ţie,în care să se sălăşluiască virtutea,prin Tine să se mărească numele Tău cel sfânt,al Tatălui,al Fiului şi al Sfântului Duh. Amin.

Rugăciune către Sfântul Antonie, pentru ajutor la examene

Prea Sfinte Antoane, tu ai cautat cu mare sarguinta adevarul si ai stiut sa unesti credinta cu stiinta dobandind intelepciunea prin munca si rugaciune.

Îndemnat de exemplul tau , vreau si eu sa progresez in viata crestina si in stiinta. Ma adresez tie mai ales cu ocazia examenului pe care trebuie sa-l dau,m-am pregatit constiincios,nu lasa ca nestiinta sa lipseasca munca mea de roadele cuvinte, lumineaza-mi mintea, intareste-mi memoria si da-mi priceperea necesara sa raspund corect si cuviincios spre edificarea examenelor mele.

Acesta va fi un pas inainte pe drumul vietii mele si o rasplata binemeritata pentru truda si grija parintilor mei.

Prea Sfinte Antoane, ajuta-ma ca sa adancesc cunostintele mele, ca ele sa nu se opreasca la suprafata ci sa ajunga la izvorul intelepciunii si al stiintei care este dumnezeu.

Aşa Doamne asculta rugaciunea noastra ce o adresam tie si miluieste-ne pe noi pacatosii robii tai si indruma-ne spre bine.

Fii binecuvantat in vecii vecilor,amin.

Canon de rugaciune catre Sfantul Cuvios Antonie cel Mare

Troparul Sfântului Cuvios Antonie cel Mare, glasul al 4-lea:

Asemănându-te cu obiceiurile râvnitorului Ilie şi urmând Botezătorului pe drepte cărări, Preacuvioase Părinte Antonie, te-ai făcut locuitor pustiului şi ai întărit lumea cu rugăciunile tale. Pentru aceasta, roagă-te lui Hristos Dumnezeu, să mântuiască sufletele noastre.

Cântarea 1, glasul al 8-lea. Irmos: Pe prigonitorul Faraon.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Antonie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

La nemurire şi la viaţă veşnică ajungând cu adevărat şi de Raza Cea Întreit Strălucitoare, părinte, din plin fiind luminat, roagă-te, să fie luminat sufletul meu cel întunecat, cu luminarea harului, ca după vrednicie să te laud pe tine.

Stih: Sfinte Cuvioase Părinte Antonie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.

Tânăr fiind cu vârsta trupului şi pe calea cea nouă a faptei bune apucând, ai călătorit pe dânsa, fără primejdie, plecându-te Legii celei noi a Mântuitorului, de trei ori fericite şi poruncilor Evangheliei celor de viaţă purtătoare ai urmat.

Slavă Tatălui şi Fiului şi Sfântului Duh.

Cu Lumina cea de trei ori mai Strălucitoare decât soarele luminat fiind, preaînţelepte, vrăjmăşeasca întărâtare a demonilor, fericite şi gurile căscate ale fiarelor şi durerile vătămătorilor, ca pe o pânză de păianjen le-ai sfărâmat, aprins fiind de Dumnezeiasca dragoste.

Şi acum şi pururea şi în vecii vecilor. Amin (a Născătoarei).

Având îndrăzneală, ca o Maică a lui Dumnezeu, către Cel Ce S-a născut din tine, Cuvântul Cel Unul-Născut, împreună fără de început cu Tatăl şi deofiinţă cu Duhul, nu înceta a-L ruga, Ceea ce eşti cu totul fără de prihană, să izbăvească din nevoi pe cei ce te măresc pe tine, de Dumnezeu Născătoare.

Catavasie:

Pământul cel roditor de adâncime, uscat l-a trecut oarecând soarele; căci ca un zid s-a închegat apa de amândouă părţile, trecând poporul marea pedestru şi lui Dumnezeu cu plăcere cântând: să cântăm Domnului, căci cu Slavă S-a preaslăvit.

Sfinte Cuvioase Părinte Antonie, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi.