Robert Sighiartău este cel care stă în spatele majorării alocațiilor! Are doar 29 de ani

Amendamentul la Legea bugetului de stat pe 2019 care prevede majorarea alocațiilor pentru copii a fost adoptat cu 123 de voturi pentru, 119 de voturi contra și o abținere, iar măsura va intra în vigoare pe 1 martie. Cel care a propus majorarea alocațiilor este Robert Sighiartău, un tânăr deputat de 29 de ani.

Robert Sighiartău și-a început cariera politică în anul 2012, când s-a înscris în fostul Partid Democrat Liberal. În același an a fost ales consilier județean în cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

A fost vicepreședinte al Tineretului Național Liberal (2013 – 2017), iar înainte de a deveni deputat a fost președinte interimar al filialei județene PNL Bistrița-Năsăud.

În 2017 a devenit secretarul General al PNL, la propunerea lui Ludovic Orban, devenind cel mai tânăr secretar general pe care acest partid l-a avut vreodată. El este cel care stă în spatele majorării alocațiilor pentru copii în acest an.

Robert Sighiartău este cel care stă în spatele majorării alocațiilor

Robert Sighiartău este licențiat în economie la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Tatăl său a fost un prosper om de afaceri, însă acesta s-a stins din viață când Robert avea 21 de ani.

Politicianul, care este căsătorit și are trei copii, încearcă acum să promoveze tinerii și să îi încurajeze să urmeze o carieră, să își întemeieze o familie și să își atingă scopul în viață.

Este conștient că există o contradictie între generații, dar și una de viziune politică între oameni și încearcă să promoveze tinerii în politică.

De-a lungul timpului, Robert Sighiartău a inițiat mai multe proiecte de lege, dintre care cel mai cunoscut este cel care prevede majorarea alocațiilor pentru copii.

Amendamentul a fost aprobat în Plenul Parlamentului, astfel că alocațiile se vor dubla din luna martie.

Pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani alocațiile vor crește de la 1 martie 2019 de la 84 la 150 de lei, în timp ce pentru copii cu vârsta de până la doi ani de zile alocațiile vor crește de la 1 martie 2019 de la 200 la 300 de lei.