Psihologii spun că femeile arțăgoase sunt cele mai inteligente – Iată care este motivul

Cu cât comportamentul dvs. este mai insuportabil, cu atât sunteți mai atentă, mai inteligentă, aveți memorie mai bună și sunteți mai rațională.

Dacă sunteți în mod constant criticată că aveți un caracter dur și insuportabil, este o veste bună pentru dvs: sunteți mult mai deșteaptă decât femeia obișnuită! Acestea sunt concluziile unui studiu realizat de Universitatea din New South Wales.

Experții au decis să investigheze starea de spirit proastă la femei și cum ar putea să le afecteze sau să influențeze alte aspecte ale vieții și ale personalității lor.

Experimentul a constat în expunerea diferitelor femei la stimuli negativi și pozitivi, folosind diferite filme, apoi au fost puse în diferite situații, în care trebuiau să se exprime, să răspundă și să le rezolve.

Astfel, aceștia au concluzionat că, femeile care s-au supărat mai ușor și cele care aveau o stare proastă, au trecut mai bine testele deoarece au avut capacitatea de a judeca o persoană mai bine și de a fi mai exacte. Totodată, au putut argumenta mult mai bine și mai ușor în situații conflictuale.

Articolul continuă după reclame

Autorul studiului, profesorul Joseph Forgas, a stabilit că starea de spirit proastă îmbunătățește atenția și dezvoltă gânduri concrete și prudente. Potrivit lui, este mai ușor să procesați informațiile în momente tensionate și dificile.

Pe de altă parte, studiul a determinat, în același timp, că femeile care sunt pozitive și cu un caracter mai bun, zâmbitoare și plăcute, sunt mai mult visătoare, mai optimiste, au mai multă imaginație și disponibilitate de a ajuta, dar nu vor avea capacitatea de a înfrunta situațiile tensionate, de a căuta argumente și de a memoriza informația nouă.

Dacă aparțineți primei categorii − felicitări!

Desigur, această atitudine are și dezavantajele ei: acest comportament dăunează nu doar celor din jur, dar și ție însați.

Încercați să găsiți un echilibru: fiți optimistă, dar nu cu capul în nori. Visați, dar fiți realistă. Luați o decizie conștientă de a fi fericită.