Prognoza meteo pentru weekendul 12 – 14 aprilie

Administrația Națională de Meteorologie(ANM) a emis prognoza pentru weekendul 12 – 14 aprilie. Experții meteo anunță ploi, temperaturi modeste și cer temporar noros.

În general, vremea va fi închisă, iar pe arii relativ extinse se vor semnala precipitații care vor avea și caracter de aversă, sub formă de lapoviță și ninsoare la altitudini de peste 1500 m.

Prognoza meteo pentru weekendul 12 – 14 aprilie

ÎN BUCUREȘTI vor fi intervale de timp în care va ploua, temporar moderat cantitativ. De asemenea, ploile vor avea și caracter de aversă și pot fi însoțite și de descărcări electrice. Vântul va sufal slab și moderat, cu intensificări scurte.

Vineri, 12 aprilie, cerul va fi noroc și va ploua, îndeosebi după-amiază și în a doua parte a zilei. Vântul va sufla cu o putere slabă și moderată, maxima zilei se va situa în jurul valorii de 17 grade Celsius, iar minima va fi de 8…9 grade Celsius.

Sâmbătă, cerul va fi descrierea perfectă a ceea ce va urma. Acesta va fi mai mult noros și temporar va ploua, vântul va sufla în general moderat, temperatura maximă va fi de 14…15 grade Celsius, iar cea minimă de 7…8 grade Celsius.

Duminică va fi o zi asemănătoare anterioarei, căci cerul va rămâne noros și temporar va ploua, iar vântul va sufla în general moderat. Maxima zilei se va situa în jurul valorii de 14 grade Celsius, iar minima va fi de 6…7 grade Celsius.

ÎN ȚARĂ, în a doua parte a zilei, vremea va fi în general închisă, temporar va ploua, iar regiunile sud-vestice cantitățile de apă vor fi local mai mari de 15…20 l/mp. Ploile vor fi sub formă de averse, vântul va sufla slab și moderat, iar minimele vor fi cuprinse între 3 grade în Transilvaniei și 11 grade Celsius în Banat.

Vineri, 12 aprilie, vremea se menține în general închisă și va ploua temporar, iar precipitațiile pot fi însoțite pe arii restrânse de descărcări electrive.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări scurte în special pe crestele montane înalte. Maximele se vor situa între 9 și 18 grade Celsius, iar minimele între 1 și 10 grade Celsius.

Sâmbătă, vremea va fi în continuare închisă, temporar vor fi ploi, ce se vor transforma și în averse, probabil însoțite pe arii restrânse și de descărcări electrice.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări, îndeosebi în timpul zilei. Maximele zilei vor fi cuprinse între 8 și 16 grade Celsius, iar minimele se vor situa între 1 și 9 grade Celsius.

Duminică, vremea va fi închisă și temporar va ploua în cea mai mare parte a țării , în special în zonele de munte. Vântul va sufla slab spre moderat, cu intensificări în sud-estul țării.