Printul William renunta la tronul britanic? Motivul pentru care a luat aceasta decizie neasteptata

Sondajele realizate in Marea Britanie arata ca mai mult de jumatate dintre britanici vor ca urmatorul rege al Regatului Unit sa fie printul William, ci nu tatal lui, printul Charles, asa cum prevede succesiunea la tron.

Insa, cu toate acestea, fiul cel mare al regretatei printesei Diana si sotia lui, Kate Middleton, nu-si doresc sa ia locul reginei, in ciuda asteptarilor tuturor.

Potrivit revistei americane Globe, ducii de Cambridge s-au speriat foate tare dupa ce au aflat ca fiul lor cel mare, printul George, a devenit tinta gruparii teroriste ISIS, iar acest lucru i-a facut sa ia o decizie neasteptata.

Printul William vrea sa-si protejeze familia

Mai exact, printul William vrea sa renunte la tron si nu mai vrea sub nicio forma sa devina rege. Se pare ca pentru acesta familia e mult mai importanta a luat aceasta hotarare pentru a-si proteja sotia si copiii.

Scotland Yard ar fi confirmat anul trecut ca a dejucat la limita un plan al gruparii teroriste ISIS care incerca sa-l rapeasca pe micul print George si ca a efectuat mai multe arestari in acest sens.

In plus, Husnain Rashid, un sustinator al gruparii radicale Statul Islamic, este judecat, in prezent, in Marea Britanie, dupa ce i-a incurajat militantii fundamentalisti sa comita atacuri la scoala frecventata de printul George, fiul cel mare al printului William si al lui Kate Middleton.

Familia regala a luat masuri extreme pentru a se asigura ca printul George este in siguranta. Potrivit TMZ, autoritatile au luat masuri extraordinare la scoala din Londra, Thomas’s Battersea, unde invata micutul, dar si in zonele de langa.

Mai multi ofiteri de politie il vor urmari pe George la fiecare pas si la fiecare iesire, fie ca este cu mama lui, Kate, sau cu bunica sa, Carole Middleton, care are adesea grija de el.

Printul William nu-si dorea sa ia locul tatalui sau

Mai mult, autorul regal Gill Knappett anuntase inca de la inceputul anului ca William nu se grabeste deloc sa ocupe aceasta functie, cu atat mai putin inaintea tatalui lui, care s-a pregatit intreaga lui viata sa devina rege.

„Printul William nu-si doreste sa ocupe tronul prea curand. Insa, ca si tatal lui, William va avea o domnie foarte scurta fata de cea a bunicii lui. El a spus ca nu isi doreste deloc sa preia regatul mai devreme”, a declarat Gill, la inceputul anului.