Printul Harry a vizitat Romania! El a fost invitat la conacul din Micloşoara a contelui Kalnoky Tibor. Cand s-a intamplat asta

Cel mai important eveniment al sfarsitului de primavara a avut loc, weekendul trecut, in Marea Britanie. Sambata, 19 mai, Printul Harry s-a casatorit cu aleasa lui, Meghan Markle si au facut o nunta ca in povesti, la capela St George de pe domeniul Castelului Windsor.

Urmarita de miloane si milioane de oameni, de pe intreg mapamondul, nunta regala a starnit un viu interes si in Romania. Si asta pentru ca, pe langa povestea de dragoste frumoasa si curiozitatea fireasca, romanii indragesc sincer familia regala britanica.

Printul Charles detine proprietati in Romania si promoveaza tara noastra ori de cate ori are ocazia, iar fiului sau, Printul Harry ne-a vizitat in urma cu 6 ani.

Se intampla in 2012, cand printul Harry a efectuat o vizita privata in Romania. El a fost oaspetele familiei contelui Kalnoky Tibor, care l-au invitat pe domeniul si la conacul sau de la Miclosoara. Aceasta familie detine o proprietate mai mare la Miclosoara, care include si un conac si care a fost vizitata de mai multe ori si de printul Charles.

Conacul a fost construit in secolul al XVI-lea in stil renascentist si a fost renovat de descendentii familiei Kalnoky. Contele a cumparat, in Miclosoara, cateva case vechi, pe care le-a reconditionat si le-a decorat in stil rustic.

Familia Kálnoky este una din familiile istorice ale Transilvaniei, fiind atestata documentar pentru prima oara in estul Transilvaniei, la 1252.

Contele Kalnoky si sotia sa au participat anul trecut la nunta regala de la Buckingham, a printului William cu Kate Middleton.

Contele si printul Charles se cunosc din 2006, cand mostenitorul coroanei britanice a vizitat Miclosoara si a fost cazat la conacul contelui.

Printul Harry s-a afla pentru prima data in Romania si s-a declarat incantat de frumusetile tarii noastre, tara de care tatal sau se declara indragostit.

“Ceea ce este minunat in Transilvania este aceasta relatie unica dintre om si mediul inconjurator. Acest lucru lipseste din societatea noastra (din Marea Britanie, n.r.). Oamenii tanjesc dupa un anumit sentiment al apartenentei, al identitatii si al semnificatiilor.” – a declarat printul Charles al Marii Britanii, citat de Daily Mail.