Povestea de succes a primului admis la Academia Forțelor Aeriene care învăța pe câmp, cu vitele la păscut

Primul admis la Academia Fortelor Aeriene si seful de promotie al Colegiului National Militar este un copil modest, de la tara, care a invatat in timp ce statea pe camp, cu vitele la pascut.

Flavius Toarga a plecat cu 4 ani in urma, dintr-o familie modesta din satul Marasesti din Baia de Arama sa studieze la Colegiul National Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, pe care l-a terminat ca sef de promotie.

S-a inscris la examen la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Brasov, sectia controlor trafic aerian, fiind primul admis.

Flavius Toarga a fost felicitat recent de reprezentantii Ministerului Apararii Nationale, dupa ce dupa ce s-au afisat rezultatele la admiterea la Academia Fortelor Aeriene ”Henri Coanda”din Brasov. Flavius a fost admis aici cu nota 10 la examen si media finala 9.99, adica cea mai mare de la sectia de controlor trafic aerian a academiei.

Potrivit publicatiei Libertatea, mama sa povesteste, fara sa se rusineze, ca, pentru a-si atinge visul, Flavius a invatat tot timpul, chiar si atunci cand pastea vitele, pe camp.

La randul sau, Flavius spune ca nu se astepta sa obtina cea mai mare medie la admitere, iar pentru el cel mai important era sa fie admis la sectia la care si-a dorit.

Articolul continuă după reclame

„In mare parte am invatat singur, dar am primit si ajutor de la un domn profesor, m-a sprijinit. Sincer, nu ma asteptam sa am cea mai mare nota, dar ma asteptam, oarecum sa intru, pentru ca m-am pregatit pe tot parcursul anului pentru admitere.

Visul meu este sa ajung un controlor foarte bun, sa fiu printre cei mai buni. Este si o responsabilitate foarte mare, este vorba despre viata oamenilor, dar eu sper sa fie bine si o sa ma descurc, pentru ca daca iti doresti un lucru, cu siguranta vei fi bun.”, a spus Flavius Toarga.

Flavius provine dintr-o familie simpla din Baia de Arama, tatal sau este sofer, mama-casnica, iar despre meseria de controlor de trafic aerian a aflat de la televizor, din filme. A invatat cat a putut de bine, asa ca in urma cu 4 ani a plecat sa studieze la Colegiul National Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

A terminat cursurile ca sef de promotie si apoi s-a inscris la examen la Academia Fortelor Aeriene „Henri Coanda” Brasov, sectia „controlor trafic aerian”.

„De fiecare data cand pleaca la scoala, suferim ca parinti. Aici mergea cu vitele, cu cartea in mana. Il trimiteam cu vitele, pe aici, pe aproape si isi lua si cartea cu el”, a povestit cu lacrimi in ochi, mama lui Flavius, Maria Toader.