Poți vopsi ouăle de Paște cu orez! Rezultatul e perfect

Ouăle vopsite cu orez ies foarte frumoase și se fac simplu

De ce ai nevoie ca să vopsești ouăle de Paște cu orez?

În prealabil, va trebui să fierbi tare câte ouă îți dorești să vopsești anul acesta de Paște, după care să le lași să se răcească.

Vei avea nevoie de orez alb, colorant alimentar, mănuși de plastic, pungi de plastic sigilabile sau pahare de plastic și folie alimentară. Rămâne la latitudinea ta să alegi între pungile de senviș și paharele de plastic pentru a finaliza procesul.

Vei avea nevoie de aproximativ 1/4 de cană de orez, indiferent ce metodă alegi. Iar pentru aceste cantități, vei avea nevoie și de 10 picături de colorant alimentar.

Aceste ingrediente ajung pentru aproximativ 10 ouă, iar dacă vrei să vopsești mai multe ouă, va trebui să crești și cantitatea de orez, respectiv colorant alimentar. Trebuie să colorezi boabele de orez înainte de a introduce oul în pungă sau pahar, deoarece este recomandat să nu aplici vopseaua direct pe ou. Ai grijă și ca mâinile tale să fie uscate, deoarece vopseaua se poate desprinde de pe ouă, dacă le manevrezi cu mâinile ude.

Cum să vopsești ouăle de Paște cu orez în pungă

Pentru această metodă, se introduce orezul în pungă, se adaugă colorantul alimentar și se amestecă bine compoziția înainte de a adăuga și oul. Cu toate că este mai ușor să agiți oul în pungă, s-ar putea să te și murdărești mai ușor.

Cum să vopsești ouăle de Paște cu orez în pahar

În cazul acestei tehnici, se adaugă orezul în paharul de plastic, se toarnă picăturile de colorant alimentar și se amestecă până când orezul își schimbă culoarea, cât timp ții folie alimentară deasupra paharului.

Poți folosi un elastic de bucătărie pentru a stabiliza folia alimentară ca și capac al paharului. Iar rezultatul final s-ar putea să-ți placă mai mult decât cel din cazul metodei cu punga, deoarece ouăle vor avea un aspect pătat omogen.

Pe lângă ouăle vopsite într-o singură culoare, poți face și câteva ouă curcubeu, doar trecându-le prin toate pungile sau paharele cu orez și vopsea de culori diferite.

Spor la treaba!