Pisicile si cainii sunt capabili sa vada spiritele

Pisicile si cainii au jucat de multe ori un rol religios important in culturile antice. Vechii egipteni, de exemplu, au consacrat aceste doua animale cu abilitati spirituale speciale.

Ei au fost considerati ca servesc ca protectori ai omenirii in multe privinte, printre care si in sensul spiritual.

Mai precis, cainii au servit ca un model al sacalului / zeului caine Anubis, care a ajutat sufletele in calatoria lor la Sala Adevarului.

Cand vine vorba despre pisici, se pare ca credinta traditionala ca pot vedea si impiedica spiritele sa intervina in lumea celor care traiesc vine din timpul marilor faraoni.

In stransa legatura cu zeita Bastet, pisicile au fost tinute in mare consideratie printre egipteni.

Deci, ce e atat de special cu aceste animale, care pare sa inspire mituri, traditii si legende?

Astazi, aceste animale domestice comune sunt inca tratate cu o multime de dragoste si devotament, si a fost dovedit stiintific ca acestea vin cu o multime de beneficii de sanatate pentru proprietari.

Dar ai stiut ca pisicile si cainii sunt capabili sa vada mai mult decat putem?

Potrivit lui Ron Douglas, biolog la City University London, aceste animale pot vedea lumina UV, contrar credintei anterioare.

Intr-un studiu, Douglas a descoperit ca lentilele pisicilor si cainilor au permis luminii UV sa patrunda in retina, permitand acestor animale sa vada dincolo de lungimile de unda vizibile pe care oamenii le pot percepe.

Aceasta explica uneori comportamentul lor ciudat, cand ei privesc sau chiar reactioneaza la ceva care nu exista acolo? Sau este mai mult?

Au fost multe rapoarte despre pisici care raspund unor circumstante pe care le putem explica doar ca fiind supranaturale si intangibile.

Aceste dovezi anecdotice graviteaza, de obicei, in jurul unor situatii in care cineva s-a dus recent sau in situatii care ar putea parea de o maniera cosmica pentru multi.

De fapt, am o poveste pe care sa o impartasesc cu privire la aceasta situatie. In urma cu aproximativ 7 ani, cand tatal prietenului meu s-a dus, pisica a inceput sa mearga ciudat.

Nu ca si cum ar arata ca ii este dor de prietenul sau, ci mai degraba intr-un mod ce arata ca vede ceva ce nu exista acolo.

Sarea la fereastra noaptea si se uita afara, urmarind indeaproape ceea ce poate fi cel mai bine descris ca cineva care se deplaseaza pe calea ce se vede in afara ferestrei. Si aceasta observatie a fost insotita de mieunat agitat.

Ce a vazut?

Multi oameni spun ca pisicile sunt cunoscute ca impiedica spiritele persoanelor plecate recent sa se intoarca in locul din care au plecat si chiar protejeaza casa de spiritele “rele” si de energia negativa.

Si pentru proprietarii de pisici, poti fi de acord ca pisica ta poate percepe negativitatea la unii oaspeti si poate actiona in mod deschis impotriva lor – fie prin intoarcerea spatelui in fata lor, fie prin a fi ostil fata de ei.

In timp ce am crescut cu caini, singurul lucru pe care pot sa-l spun este ca ei vad si simt tristetea si reactioneaza instantaneu. Am auzit povesti asemanatoare despre cum cainii reactioneaza si latra la lucruri care nu erau acolo, insa nu am avut o experienta de acest gen.

Ceea ce stiu, totusi, este ca exista atat de multe lucruri pe care nu le stim, despre ce sunt capabile sa perceapa aceste doua specii pretioase de casa.

Ai avut o experienta similara cu animalele tale de companie?