Pentru locuitorii unei comune din Romania munca este sfanta. Aceștia refuza ajutorul social si muncesc cât pot

Se pare ca in Romania nu exista doar oameni care vor sa traiasca de pe urma altora si cu ce primesc de la stat si sunt dispusi sa munceasca pentru tot ce au nevoie.

Sunt oameni care stiu ca munca este bratara de aur si muncesc cat este ziua de lunga pentru a avea tot ce au nevoie pentru a putea sa isi duca un trai linitstit fara a astepta mila de la cineva sau sa vina pe card ajutorul social.

Munca este bratara de aur pentru locuitorii a doua comune din Alba. Oamenii trudesc din zori pana seara, iar cei care traiesc din ajutorul social pot fi numarati pe degete.

Daca unii lucreaza la oras, altii muncesc pamantul. Toate cele peste 3.000 de hectare de teren din zona sunt semanate si produc mii de tone de cereale. Astfel, comunitatile de acolo au ajuns printre cele mai bogate din judet.

Acesti oameni sunt un exemplu numai bun de urmat pentru toti cetatenii din Romania care stau si asteapta sa primeasca mereu ceva de la stat.

“Lucrez la o firma in Alba Iulia si dupa orele de serviciu, acasa, muncim in gospodarie, ne lucram gradina. La noi toti oamenii muncesc” – explica un satean.

“Fac curat asa batrana cum sunt, dar nu ma las. Aici nu sunt oameni puturosi”, spune o femeie.

Este uimitor cum unii oameni pot sa munceasca cat este ziua de lunga fara sa se planga si chiar sunt mandri de asta lucru care este si firesc iar alte persoane nu ar misca nici macar un deget pentru a putea sa se intratina.

Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud: “Nivelul de trai in comuna Ciugud este unul destul de ridicat, pentru ca in general oamenii sunt mai pretentiosi si nu isi permit sa traiasca din ajutor social.”

Cele doua comune invecinate sunt legate printr-un drum agricol asfaltat care strabate campul si faciliteaza accesul satenilor la parcelele de pamant.

Pentru tot ce fac acesti cetateni trebuie sa ii respectam si sa ii felicitam si speram sa vedem ca tot mai multi oameni o sa le urmeze exmplul si o sa isi doreasca sa duca o viata cat mai buna pe care sa o obtina prin munca lor de zi cu zi nu din pomana primita de la stat sau de la cine stie ce rude.