Pe ea nu o promovează nimeni! O elevă de 12 ani din România a fost acceptată în grupul celor mai deștepti oameni din lume

O eleva de 12 ani ani, Timeea Petrescu, originara din Craiova, care traieste in prezent alaturi de parinti la Londra,

a fost acceptata de curand in organizatia Mensa, a oamenilor cu un coeficient de inteligenta foarte ridicat.

Timeea Petrescu este originara din Craiova. De la varsta de 4 ani, cand a inceput si scoala, fata traieste cu parintii in Regatul Unit al Marii Britanii.

Timeea a fost testata la scoala, la Matehmatics & Sciences College Heathland, unde este in clasa a VII-a, iar parintii au primit rezultatul testarii in luna martie: 162 de puncte la testul IQ.

“A fost uimitor si neasteptat faptul ca are un scor IQ atat de mare. 140 puncte IQ este considerat a fi unul al unui geniu.

Ea a obtinut 162 puncte la testul IQ. La testul respectiv au participat in prima etapa 40 de copii de clasa a VII-a si 50 de elevi la clasa a XII-a.

Au trecut mai departe 7 copii, printre care si ea care a reusit sa treaca testul cel mai dificil si a fost acceptata in cadrul organizatiei Mensa”, a declarat Florentina Petrescu, mama elevei.

Timeea a dat semne ca poate sa acumuleze repede un volum mare de cunostinte inca de cand era mica.

Ea a inceput scoala la patru ani, stiind doar cateva cuvinte in limba engleza, invatate de la mama ei.

“Aici sistemul de invatamant este altfel. La 3 ani fac gradinita si la 4 ani merg la scoala.

Stia atunci doar cateva cuvinte in limba engleza, dar dupa 6 luni a vorbit fluent”, a povestit mama fetei.

Timeea are rezultate foarte bune la scoala si isi face temele foarte repede.

Practic, in 30 de minute are totul pregatit pentru a doua zi. “Are calificativul excelent la toate disciplinele, iar matematica este punctul ei forte.

Nu ne ocupam de teme. Ea sta la scoala in intervalul orar 9.00-15.00 si vine cu temele si lectiile invatate.

Articolul continuă după reclame

Pot sa va pun ca nu ii ia foarte mult sa se pregateasca pentru ziua urmatoare.

Intr-o jumatate de ora rezolva cu temele scrise. Nici nu au foarte mult.

De exemplu, la matematica au o problema sau doua de rezolvat pentru ziua urmatoare.

Calitatile ei au fost observate si de profesorii de la scoala care au si recomandat-o pentru testarea IQ-ului de cei de la Mensa”, a mai povestit Florentina Petrescu.

Adolescenta este mereu in cautare de informatii, citeste mult si invata limbi straine.

“Acasa ii place sa citeasca foarte mult. Citeste si noaptea.

Este pasionata de tot felul de informatii despre Coreea de Sud si Japonia. Ca sa afle cat mai multe, a inceput sa invate singura japoneza si coreeana.

Deja citeste si scrie in aceste limbi. Ca sa invete a folosit tot felul de aplicatii de pe internet”, a explicat Florentina Petrescu.

Ce fac parintii sai la Londra Timeea locuieste la Londra impreuna cu parintii, care promoveaza produsele traditionale romanesti, ajunse, datorita lor, sa fie si pe placul englezilor.

“Am plecat din Romania in urma cu zece ani pentru un trai mai bun. Am deschis in centrul orasului Londra un restaurant romanesc.

Zece la suta dintre clientii nostri sunt straini care intra sa incerce produsele romanesti.

Avem si englezi carora le place mancarea romaneasca. Ne trec pragul pentru a manca sarmale, ciorba de burta sau tochitura.

Avem si un magazin tot cu produse romanesti”, a mai spus Florentina Petrescu. Parintii fetei spun ca pe viitor Timeea vrea sa studieze la

Oxford pentru a deveni psiholog sau avocat, iar drumul ei spre aceasta universitate de top pare a fi asigurat prin faptul ca a fost acceptata in Mensa, organizatia celor mai destepti oameni din lume.