Pe 9 martie NU ai voie să fii supărat și să împrumuți bani. Ce nu e bine sa faci in aceasta zi

În fiecare an, pe data de 9 martie, întreaga creștinătate îi cinstește pe cei 40 de mucenici din Sevastia. Iată ce nu ai voie să faci în această zi pentru a-ți merge bine.

Nu ai voie să lucrezi

Tradiția spune că pentru a fi sănătoși, în dimineața zilei de 9 martie se va spune o rugăciune către cei 40 de Mucenici. De asemenea, nicio gospodină nu are voie să lucreze, să spele, să calce, să gătească sau să facă curățenie.

Cu o seară înainte însă, toți creștinii trebuie să pregătească mucenicii muntenești sau pe cei moldovenești, care trebuie să fie împărțiți celor săraci, dar doar după ce au fost sfințiți la biserică.

Tot tradiția ne învață ca de ziua celor 40 de Mucenici să nu fim supărați și să nu purtăm dușmănie nici măcar celor care ne-au făcut rău. Se crede că cine nu ține cont de acest lucru va avea o perioadă de vară în care va avea parte de multe probleme.

Nu în ultimii rând, bătrânii spun că nu trebuie să dați bani cu împrumut în ziua de 9 martie și nici să cereți cuiva. În acest fel, nu veți mai avea probleme cu sporul banilor, iar datoriile le veți ține departe și tot anul vor veni banii la voi din diverse părți, iar paguba vă va ocoli.