Papa Francisc : “Teoria evoluției și cea a Big Bang-ului sunt reale, iar Dumnezeu NU este un magician cu o baghetă magică”

Teoria evoluției și și cea a Big Bang-ul sunt reale, iar Dumnezeu nu este “un magician cu o baghetă magică”, declara Papa Francisc în urma cu doar doi ani de zile în cadrul unei prelegeri susținute la Academia Pontificală de Științe.

Francisc explica faptul că cele două teorii științifice nu contrazic existențacreatorului, universul întreg fiind un design inteligent. Se spune că această viziune ar fi fost îmbrățișat inclusiv de predecesorul său, Papa Benedict al XVI-lea sau Papa Ioan Paul al II-lea.

„Când citim despre Creație în Geneză, riscăm să ne imaginăm faptul că Dumnezeu era un magician, avea o baghetă magică și era capabil să facă totul.

Dar asta nu este așa. Big Bang-ul, despre care astăzi credem că ar fi stat la originea Universului nu contrazice intervenția creatorului divin ci, mai degrabă, arată nevoia existenței acestuia.

Evoluția în natură nu este în contradicție cu noțiunea de creație, pentru că evoluția presupune crearea de ființe care evoluează”, declara Papa Francisc, citat de cei de la The Independent.

De la această declarație au trecut doi ani de zile, timp în care Vaticanul pare a nu-și fi schimbat poziția. Potrivit celor de la thequint.com, comentariile lui Papa Francis în susținerea acestor teorii nu sunt primele din cadrul bisericii catolice.

Papa Pius al XII-lea saluta în mod activ teoria Big Bang-ului și ce a evoluționismului în mai multe lucrări etichetate ca fiind la acea vreme „progresiste”.

Inclusiv Papa Ioan Paul al II-lea, sugera în 1996 faptul că evoluția este “mai mult decât o simplă ipoteză” fiind un “fapt dovedit în mod eficient”.

Giovanni Bignami, președinte al Institutului Național de Astrofizică din Italia, a declarat agenției de știri Adnkronos, faptul că “declarațiile bisericii catolice sunt semnificative și ar trebui privite cu mai multă atenție și nu uitate de către oameni”.