Pe lângă faptul că este autoare de cărți despre îmbogățire, Dani Johnson este și mama a cinci copii. A trecut printr-o copilărie foarte grea, însă a reușit, până în prezent, să devină managerul unor afaceri foarte profitabile.
Dani educă la odraslele ei spiritul de antreprenor și știe totul despre cum trebuie să educi un copil, pentru ca el să devină um om de succes când va crește mare.
Dani a trăit într-o familie foarte săracă, iar la 17 ani a născut primul său copil. La 21, a rămas fără acoperiș deasupra capului, iar la 23 – și-a câștigat primul milion de dolari.
Acum, femeia de afaceri este mama a 5 copii și bunica mai multor nepoți. În cadrul seminarelor pe care le organizează pentru părinți și oameni de afaceri, milionara dezvăluie mai multe secrete:
„Merg prin diferite țări ale lumii pentru a-i impune pe părinți să mediteze mai mult și să nu-și mai permită să comită greșelile pe care le-au făcut secole de-a rândul.
Copiii noștri sunt o generație nouă, care e aproape terminată, din păcate. Ei s-au obișnuit să primească totul de-a gata încă din copilărie, iar atunci când devin părinți, pur și simplu așteaptă compensații”, afirmă femeia de afaceri.
1. Copilul trebuie să posede un scop încă din copilărie.
„Părinții care pun un scop în fața copiilor lor educă viitori oameni de afaceri! În familia prietenilor mei, fiul lor nu dorea să învețe și nici nu știa ce vrea de la viață.
Tatăl său a decis să-l trimită pentru o săptămână la un azil pentru oamenii străzii, fără ca să-i ofere bani sau mâncare. Peste o săptămână, adolescentul s-a întors cu o dorință imensă de a studia și de a-și crea propria afacere”, spune Dani.
2. Fără televizor și telefon mobil.
Dani le-a oferit telefoane mobile copiilor ei atunci când aceștia au împlinit 16 ani, primul lor calculator fiind calculatorul vechi al tatălui lor. În casa milionarei, nu există televizor! „Copiii mei nu-și pot permite telefoane mobile, pentru că nu câștigă bani.
Telefonul mobil nu ajută la organizare și planificarea timpului. Ce învață copilul din desenele animate? Devine leneș și dezordonat. Dacă nu privești televizorul timp de 30 de zile, te dezveți de el!”, mărturisește milionara.
3. Învățați-l pe copil să îndrăgească munca.
„Dacă veniți obosiți și stresați acasă, copiii voștri vor înțelege că munca este o activitate negativă. Copiii care nu sunt antrenați să muncească, nu vor dori să-și deschidă propria afacere”, spune Dani.
Copiii lui Dani Johnson posedă activități de la vârsta de 2 ani. Dani nu avea nevoie de bucătari, femeie de serviciu și nici de bone. În opinia milionarei, copiii trebuie să fie gata să realizeze și munci care nu le plac.
4. Nu sunteți un bancomat pentru copiii voștri.
„Eu îi dau copilului 50$ pe an pentru încălțăminte și îi cumpăr 4 perechi de blugi. Din acești bani, nu poți cumpăra încălțăminte de lux. Dacă o vrei, du-te și câștigă mai mulți bani sau caută reduceri”, spune Dani. În opinia ei, copiii trebuie asigurați doar cu strictul necesar, pe când fanteziile și dorințele vor rămâne pentru propriile sale puteri.
„Cel mai rău lucru pe care îl poate face un părinte este să câștige bani pentru a-i da copilului său. Mulți părinți le dau copiilor ceea de ce nu au avut parte ei înșiși în copilărie. Atunci când copiii cresc, ei nimeresc într-o lume în care își vor permite să trăiască așa cum s-au obișnuit”, spune femeia de afaceri.
5. Cheltuiți sau economisiți?
Copiii trebuie să știe că banii pot fi cheltuiți, economisiți sau investiți în alte resurse care vor aduce bani. „Cum să-l înveți pe copil să nu cheltuiască bani pe ceea ce nu trebuie? În casa noastră există o regulă: strânge 10 dolari și eu îți voi mai da încă 10.
Atunci când se vor aduna mai mulți bani, copilului i se va cumpăra ceva ce îl va ajuta să se dezvolte: o bicicletă, un bilet de călătorie, un instrument muzical”, mărurisește femeia. Dani afirmă că părintele nu trebuie să-i cumpere copilului său ceea ce alți părinți le cumpără copiilor lor.
6. Învățați-l pe copil să nu fie zgârcit.
„Majoritatea oamenilor bogați se deosebesc prin dărnicie materială și emoțională. Învățați-l pe copil ce înseamnă respectul. 10% din ceea ce ai, trebuie să oferi altuia.
20% din bani vor fi investiți în odihnă și distracții. Restul banilor vor trebui să fie economisiți pentru realizarea ideilor de viitor”, spune Dani Johnson.