Cum faci curățenie de Paște cu bicarbonat de sodiu. Cele mai bune sfaturi

Bicarbonat de sodiu în curățenia de Paște este esențial, dacă îți dorești să redai strălucirea oricăror suprafețe din casă, fără a te folosi de produse chimice.

Folosește bicarbonatul de sodiu în curățarea elementelor din baie și bucătărie, dar și pentru curățarea covoarelor. Iată cele mai bune trucuri și rețete cu bicarbonat de sodiu pe care trebuie să le încerci.

Bicarbonat de sodiu pentru a curăța baia și bucătăria

Bicarbonatul de sodiu este idel pentru a curăța baia și bucătăria. Folosește un burete umed cu puțin bicarbonat și freacă suprafețele din baie. La final, clătește cu apă. Chiuveta, toaleta și faianța străluci!

De asemenea, mașina de spălat vase sau cuptorul cu microunde pot arăta ca noi. O dată pe lună, puneți bicarbonat de sodiu în mașina de spălat pentru a o curăța și a o dezinfecta pe interior.

Cât despre cuptorul cu microunde, rețeta este la fel de simplă. Tot ce trebuie să faceți este să presărați bicarbonat de sodiu pe un burete umezit cu apă, după care ștergeți ușor pe dinăuntru și pe dinafară.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea cuptorului de la aragaz

Cuptorul aragazului este dificil de curățat. Dacă optați pentru o curățare ecoogică, fără substanțe toxice din detergenți și fără costuri mari, tot ce trebuie să faceți este să presărați din abundență bicarbonat de sodiu peste suparfețele muradare din cuptor.

Cu ajutorul unui pulverizator, stropiți cu apă și lăsați să acționeze peste noapte. A doua zi, ștergeți resturile cu cârpa sau cu laveta. Clătiți apoi cu apă, iar suprafețele vor fi iar ca și noi.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea podelelor

Pentru a curăța și a dezinfecta podelele, puneți o jumătatea de ceașcă de bicarbonat de sodiu într-o găleată cu apă caldă. Introduceți mopul sau buretele în acest amestec, frecați și clătiți.

Suprafețele vor rămâne lucioase. Acolo unde au mai rămas pete, puteți folosi bicarbonat de sodiu combinat cu suc de lămâie. Acest amestec ajută și la îndepărtarea mirosurilor nedorite.

Pastă de bicarbonat de sodiu pentru petele de grăsime rezistente

Pentru a curăța eficient orice pată de grăsime rezistentă, se realizează o paste de bicarbonat de sodiu, cu sare și săpun lichid de vase. Aplicați pe pată și lăsați să acționeze timp de cinci minute, apoi frecați și clătiți. Această pastă de bicarbonat de sodiu poate fi folosită pentru eliminarea tuturor petelor rezistente din bucătărie sau din baie.

Bicarbonat de sodiu pentru curățarea covoarelor

Curățarea eficientă a covoarelor necesită un amestec din: o lingură bicarbonat de sodiu, un sfert de pahar de oteț alb și o lingură de detergent de haine. Amestecați ingredientele și puneți-le într-un pulverizator de geamuri.

Pulverizați produsul direct pe covor, lăsați câteva minute (3-4) și frecati cu o perie de covoare. Apoi, pregătiți într-un lighean o soluție de apa călduță și puțin oțet.

După ce ați terminat cu frecatul covorului, luați o cârpă curată și înmuiați-o în apa din lighen și ștergeți covorul. Puteți lasă geamul deschis sau dacă va grăbiți îl puteți uscă folosind uscătorul. Covorul va arăta ca nou, fără a vă mai deplasa cu el la curățorii.

Bicarbonat de sodiu contraindicații

Deși nu este un produs toxic, folosindu-se atât în tratamente de beauty sau afecțiuni, cei care folosesc bicarbonatul de sodiu pentru a curăța suprafețele trebuie să manifeste prudență și să nu ingereze, din greșeală produsul, fapt ce poate dăuna sănătății. O lingură mare de bicarbonat de sodiu ingerată poate produce ulcer.