Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu recunoaste ca nu ajung banii de pensii, insa da vina pe Iohannis

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat vineri ca in prezent ar mai fi nevoie de bani pentru pensii, deoarece in luna iulie a fost aprobata o lege prin care veniturile pensionarilor din grupele I si II de munca au fost majorate.

“Sunt discutii daca mai avem sau nu bani de pensii si in ultima perioada am avut chiar o confruntare prin televiziuni cu presedintele Romaniei, care prin luna mai ne intreba daca mai avem bani de pensii si l-am invitat sa-si aduca aminte ca a aprobat bugetul Romaniei, ca l-a promulgat si ca a vazut acolo ca existau bani de pensii si de salarii pentru tot acest an.

Iar acum suntem in situatia in care mai este nevoie de bani de pensii, dar de ce? Pentru ca din luna iulie a mai aparut o lege adoptata de Parlamentul Romaniei, care la grupele I si II de munca crestea din nou veniturile pensionarilor.

Automat, cand creezi bugetul Romaniei, nu poti sa aplici legislatia pe care o ai in vigoare la momentul respectiv. Fiind o lege care a aparut in luna iulie, automat ca noi va trebui sa o aplicam dupa luna iulie si deci avem nevoie de acesti bani la rectificare.

Asta ca sa inteleaga si presedintele Romaniei de ce in spatiul public am tot sustinut ca este vitala si urgenta aceasta rectificare bugetara.

Ne-a invitat, de asemenea, sa facem rectificare bugetara, dar sa lasam in pace bugetele care se aproba in CSAT – al serviciilor secrete, al Administratiei Prezidentiale.

Nu exista in lumea asta stat care sa faca rectificare bugetara pe bucati. Se pare ca presedintele Romaniei nu a aflat inca”, a explicat Vasilescu la Scoala Politica de Vara a Organizatiei Femeilor Social Democrate.

Ea a facut referire si la reprezentantii Opozitiei, aratand ca acestia nu doresc aplicarea legii pensiilor.

“Eu sper ca la aceste legi pe care noi fie le-am adoptat, fie le vom adopta in perioada urmatoare sa nu se mai umble, adica sa nu mai vina cineva sa spuna nu mai aplicam aceste legi.

Domnul Ludovic Orban a spus, de exemplu, ca primul lucru pe care il va face cand PNL va ajunge la guvernare – nu stim cand se va intampla asta – va fi sa abroge legea salarizarii si imediat a fost tras de maneca de sindicate, care i-au comunicat faptul ca, chiar daca dumnealor au mai avut o problema cu aceasta lege a salarizarii, in niciun caz nu vor ca ea sa se abroge, pentru ca pentru 98% dintre bugetari va aduce cresteri semnificative.

Am incercat sa facem mai multe discutii informale cu mai multi colegi de-ai nostri din Parlament de la celelalte partide de Opozitie in perspectiva adoptarii in Parlament a legii pensiilor si mi s-a spus: ‘Noi nu o sa aplicam asa ceva, sunteti inconstienti, dublati bugetul de pensii, va fi greu de suportat, deci noi nu vom aplica aceasta lege’.

Este bine ca pensionarii din Romania sa stie aceste lucruri – si nu numai pensionarii, ci si salariatii -, ca vor fi direct afectati daca in perioada urmatoare PSD nu va mai fi in masura sa aplice aceste legi pentru ca se va modifica guvernarea”, a mai afirmat Olguta Vasilescu.