Meteorologii anunță cod galben de viscol și ninsori în 7 județe. Zonele afectate de vreme

Meteorologii au emis o atenţionare Cod galben de viscol şi ninsori însemnate cantitativ valabilă de marţi după-amiază până miercuri dimineaţă, în judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Caraş-Severin, precum şi în zona de nord a judeţelor Dâmboviţa şi Prahova.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben, valabilă de marţi de la ora 16.00 până miercuri la ora 10, în judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea, Argeş, Caraş-Severin, dar şi în nordul judeţelor Dâmboviţa şi Prahova.

În Munţii Banatului şi în cea mai mare parte a Carpaţilor Meridionali va ninge viscolit, iar vântul va avea intensificări în special la altitudinile mari, cu rafale de peste 80…90 km/h, zăpada fiind spulberată şi troienită, condiţii în care vizibilitatea va scădea semnificativ.

În judeţele Mehedinţi, Gorj, Vâlcea şi în cea mai mare parte a judeţelor Argeş şi Caraş-Severin va ninge local însemnat cantitativ, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

De asemenea, ANM a emis o informare meteorologică valabilă de marţi de la ora 11.00 până miercuri la ora 10.00, interval în care aria precipitaţiilor va cuprinde treptat toate regiunile şi pe arii restrânse vor fi moderate cantitativ.

Acestea vor fi sub formă de ninsoare şi, local, se va depune strat nou de zăpadă, iar în vestul ţării trecător vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ploaie. În regiunile sud-estice şi în extremitatea de sud se vor semnala mai ales ploi. Se va forma polei.

Până spre sfârşitul săptămânii, temporar vor fi precipitaţii în cea mai mare parte a ţării, mai însemnate cantitativ în jumătatea de sud.

Meteorologii au actualizat şi prognoza pentru municipiul Bucureşti. Astfel, marţi, de la ora 12.00 şi până la ora 20.00, vremea va fi în general închisă. Trecător se vor semnala precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare, cu tendinţă de transformare spre seară în lapoviţă şi ploaie. Vântul va sufla moderat. Valorile termice vor urca de la -2 spre 0 grade.

De marţi seară până miercuri la ora 8.00, cerul va fi noros şi temporar se vor semnala precipitaţii mixte la începutul intervalului, ce vor favoriza depunerile de polei, apoi sub formă de ploaie. Vântul va sufla în general slab. Temperatura aerului va fi de 0…1 grad.

Ulterior, până miercuri la ora 20.00, cerul va prezenta înnorări şi vor mai fi condiţii de ploaie slabă la începutul intervalului. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 7 grade.