Cureţi carnea, speli carnea şi o pui într-o oală mare, o acoperi cu apă cu puţină sare. Laşi toată compoziţia la foc mic până ajunge la punctul de fierbere.
Din când în când, înlături spuma care se formează deasupra, ca să obţii o zeamă transparentă. Adaugi legumele curăţate, spălate, dar netăiate (morcovii, ceapa, ţelina, păstârnacul), câteva boabe de piper şi le laşi să fiarbă la foc mic, 1-2 ore, până când carnea de miel este bine fiartă şi începe să se desprindă de pe oase.
Scoţi legumele, le laşi să se răcească. Strecori supa şi o laşi să mai dea câteva clocote, apoi o dai la o parte după foc. După ce s-a răcit puţin, adaugi gelatina topită. Cureţi şi zdrobeşti usturoiul, după bunul plac – poţi pune în supă o căpăţână sau două de usturoi. Apoi strecori din nou supa.
Separi zeama de carnea de miel, apoi adaugi usturoiul şi o dai la foc încă 5 minute. Cureţi carnea de pe oase, o tai în felii sau bucăţi potrivite. Feliezi morcovii fierţi, tai ceapa, păstârnacul şi ţelina şi aranjezi piftia de miel în boluri.
La baza castroanelor termorezistente, pui un strat de morcovi, de exemplu, apoi fâşii de carne de miel. Poţi să pui şi alte legume feliate, dacă ai folosit şi păstârnac, şi ţelină. Peste ele torni supa din oală şi laşi să se răcească bine. După ce s-a răcit compoziţia, aşezi castroanele cu piftie în frigider, ca să se închege bine.
Înainte să le serveşti pe masa de Paşte, răstorni castroanele cu piftie de miel pe un platou, le decorezi cu frunze de pătrunjel verde.
Paste fericit!