Lidia Fecioru ne spune de ce nu este bine sa spalam Vinerea

Bio-energo-terapeutul a explicat de ce nu e bine să se spele rufe în ziua de vineri. O tradiție populară spune că nu e bine ca rufele să fie spălate vinerea.

Dacă multe persoane evită să facă la cuptor anumite produse, ei bine, se spune că nu este bine nici să se spele rufele în ziua de vineri și Lidia Fecioru a dezvăluit de ce ar trebui să evităm asta.

“Orice zi are vibrația ei și informația ei. Ziua de Vineri ține de Parascheva și de Sfanta Vineri. Povestea mama noastră când eram noi foarte mici și își construise casa. A lucrat și sâmbăta și duminică, nu ținea sarbatorile, avea patru fete.

A spus ca a visat-o pe Sfânta Vineri care era plină de vopsea, de var și a întrebat-o de ce era așa.

Sfânta Vineri i-a zis că lumea nu o sărbătorește. Vinerea nu se spală în tradiția noastră româneasca. Vinerea e un fel de sărbătoare, de pregătire de weekend’, a explicat Lidia Fecioru în cadrul unei emisiuni de televiziune.

Se spune, de asemenea, că nu e bine să bagi haine în mașina de spălat seara atunci când ești în post. Se spune că vei avea parte de sărbători triste și te va urma ghinionul tot timpul din acel moment înainte.

Se spune că persoanele care spală haine seara în timpul postului își spală norocul și atrag asupra lor toate necazurile, mai ales cele sufletești.

Această superstiție nu este o găselniță românească. Ea este respectată și în multe regiuni din țările nordice. Suedezii, de pildă, nu spală cearșafurile în Săptămâna Mare și nici în primele 6 zile ale lunii august.

Ei cred că dacă speli hainele în aceste perioade din an, tot ce vei cumpăra în materie de haine și accesorii nu vor dura.

De asemenea, așa cum știi deja, duminica nu se spală haine căci este ziua Domnului. Persoanele care spală rufe în timp ce lumea e la slujbă, în biserică, vor fi pândiți de catastrofe.

Se spune că dacă speli hainele în primele două zile ale lunii iunie e de bun augur, căci vei avea noroc tot anul.

Cele mai tari superstitii legate de spalatul rufelor:

1. Nu e indicat sa speli haine pe 1 ianuarie. Se spune ca daca faci asta vei avea parte numai de suferinte in plan amoros. Sa speli haine in prima zi din an inseamna sa iti speli norocul, adica sa il anulezi.

2. Si suedezii respecta o serie de traditii legate de spalatul hainelor. Este cu ghinion sa-ti speli cearsafurile in Saptamana Mare, saptamana Pastelui.

3. Grecii spun ca rufele care se spala in primele sase zile din luna august se vor strica, nu vor rezista foarte mult.

4. Niciodata nu se spala haine duminica. Este o zi dedicata Domnului, dedicata odihnei, relaxarii. Cei care spala haine in aceasta zi vor fi panditi numai de ghinioane si catastrofe.

5. In traditiile romanesti nu se spala rufe in toate zilele de sarbatoare trecute cu rosu in calendar. Printre acestea se numara Boboteaza, Adormirea Maicii Domnului, Sfintii Trei Ierarhi si Invierea Domnului.

6. Femeile care spala haine in Joia Mare le dau mortilor in loc de pomana laturi de rufe.

7. Indienii nu spala haine martea si joia pentru ca ei cred ca atrag mania zeilor si ceva rau se va intampla.

8. E cu mare noroc sa speli haine in primele doua zile din luna iunie. Se zice ca astfel poti atrage prosperitatea in viata ta.

9. Daca hainele se spala usor cu mana, atunci vei avea noroc. Daca sunt foarte murdare si mizeria nu iese din ele, vei intampina dificultati.

10. Daca o femeie refuza sa spele hainele barbatului, barbatul se va zgarci cu ea.