Iată ritualurile benefice pentru mireasă pe care este bine să le știe și mama și nașa ei.

Cu toții știm ce are de făcut o mireasă în timpul nunții, dar puține femei mai știu ce trebuie ea să facă în ziua precedentă. Iată câteva ritualuri benefice pentru mireasă pe care este bine să le știe și mama și nașa ei.

Ceva albastru și ceva de preț

În ziua dinaintea nunții, este bine ca mireasa să primească de la mama ei, de la bunică, de la nașă sau de la cele mai bune prietene acele câteva obiecte speciale, obligatorii pentru ținuta festivă. Nașa este bine să dăruiască ceva vechi, deoarece ea este mama ei spirituală, are o căsnicie împlinită și îi transmite finei norocul și binecuvântarea ei.

Prietenele apropiate îi pot dărui miresei ceva albastru, gentuța în ton cu rochia de mireasă sau evantaiul. De la femeile din familia ei, mireasa ar trebui să primească un bănuț de argint, pe care îl poate lipi de talpa pantofului, să îi poarte noroc, precum și bijuterii de preț, drept moștenire.

Este bine ca mama miresei să organizeze o masă și o întâlnire cu femeile și prietenele apropiate în ajunul nunții pentru a dărui tinerei mirese toate aceste obiecte. Se spune că orice dar, oricât de mic, o protejează și îi poartă noroc tinerei care a doua zi se căsătorește.

Proba rochiei, unul dintre cele mai importante ritualuri benefice pentru mireasă
Cu o zi înainte, orice mireasă trebuie să mai probeze o dată rochia și pantofii. Nu doar din considerente practice, pentru a se obișnui cu ele și pentru a învăța să pășească elegant în ținuta ei delicată. Ci și din considerente psihologice.

Proba rochiei o ajută să capete încredere în ea, să se convingă că a luat o decizie bună și că va fi fericită alături de mire. Rochia de mireasă a fost dintotdeauna privită cu un soi de fascinație, pentru că are ceva magic pe care doar femeia care o poartă îl poate simți.

Ritualul unei băi parfumate

În seara dinaintea nunții, mireasa trebuie să facă o baie lungă pentru a se relaxa și pentru a se pregăti pentru marea încercare de a doua zi. În apa fierbinte, trebuie să adauge flori, parfum și mir luat de la biserică.

Dintre flori, este bine să folosească bujori, iasomie, trandafiri roșii și busuioc înflorit, toate aceste plante fiind legate mistic de dragoste, afecțiune, încredere și eleganță.

În apropierea căzii, este bine să folosească lumânărele aprinse și pietre de cuarț roz care protejează dragostea și pasiunea.