Băile Felix a fost cea mai căutată staţiune balneară din România, în 2017, potrivit unei analize a Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism.
Potrivit sursei citate, Băile Felix au fost preferate de familiile cu copii care au ales pentru vacanţa lor hoteluri cu aqua park, bazine termale, centre SPA.
Statiunea Baile Felix este situat in partea de nord-vest a Romaniei, in judetul Bihor, la o distanta de circa 9 KM de Oradea.
Asezata in campia Crisurilor la o altitudine de 150 m, statiunea are un climat continental moderat de ses, cu ierni blande si veri temperate cu influenta mediteraniana, ideal pentru turism balnear.
La dispozitia turistilor intreg anul, statiunea balneoclimaterica Baile Felix ofera conditii de relaxare, vacanta, odihna si recuperare.
În clasamentul românesc de turism, Băile Felix au fost urmate de Băile Herculane, Sovata, Covasna, Vatra Dornei, Călimăneşti-Căciulata şi Băile Olăneşti.
Probabil cele mai populare ștranduri cu apă termală din țară, Băile Felix abundă în oferte. Lotus Therm Spa&Luxury Resort din Băile Felix, unicul complex balnear de 5 stele din România, a fost inagurat în urmă cu doi ani și oferă condiții de invidiat.
Lotus Therm este compus din 4 părţi, cea hotelieră, baza de tratament ultramodernă, zona de agrement cu aquaparkul Felixarium și parcarea cu 210 locuri.
Totodată, Ştrandul Felix din Băile Felix dispune de 6 bazine cu apă termală naturală: 2 bazine pentru copii unde temperature apei este 32-34 grade Celsius, 1 bazin cu valuri 1 bazin de relaxare şi 2 bazine pentru toate categoriile.
Dar în Băile Felix găsiți și complexuri mai mici care au bazine cu apă termală.
Efectele benefice ale apelor termale din sunt folosite pentru urmatoarele afectiuni:
– Afectiuni reumatismale inflamatorii ( poliartrita reumadoida, spondiloza anchilozanta)
– Afectiuni reumatismale degenerative (spondiloza cervicala, dorsala si lombara, poliartroza)
– Afectiuni reumatismale abarticulare
– Afectiuni post-traumatice
– Afectiuni neurologice periferice
– Afectiuni neurologice centrale
– Afectiuni ginecologice
– Afectiuni asociate (boli de nutritie si metabolism, boli endocrine).
Contraindicatii:
– Boli infecto-contagioase
– Boli venerice
– Tumori maligne
– Hemoragii
– Boli psihice
Share