Iarna blândă se încheie. Încep ninsorile și viscolul în jumătate din țară. ANM a actualizat prognoza

După ce Crăciunul și Revelionul au adus vremea deosebit de caldă, în special în sudul și sud-estul țării, meteorologii anunță că vremea se strică și că vine iarna. Ninsorile vor cuprinde mai multe regiuni, iar temperaturile scad considerabil în zilele următoare, informează ANM.

Începând de miercuri, ninsorile se vor înmulţi în nord, vest şi centru, iar în Maramureş, în nordul Crişanei şi al Transilvaniei vor deveni abundente. La altitudini mari, va fi viscol puternic.

La mijlocul săptămânii, precipitaţiile sub formă de ninsoare vor continua în regiunile nordice, vestice şi centrale, informează digi24.

Apoi, joi noaptea, se vor muta în sud-est. La munte, va continua să ningă şi să bată vântul.

Temperaturile vor scădea în toată ţara spre sfârşitul săptămânii, nu vor mai trece de 5 grade Celsius ziua, iar noaptea va fi ger în nord-vestul şi în centrul ţării. Vineri, va mai ninge slab în regiunile sud-estice şi în cele nordice.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis miercuri o avertizare nowcasting de vânt puternic, valabilă în următoarele cinci ore, în judeţele Mehedinţi şi Dolj.

Potrivit meteorologilor, până la ora 16:00, în mai multe localităţi din judeţele Mehedinţi şi Dolj se vor semnala intensificări ale vântului cu viteze ce vor atinge la rafală 55-65 km/h.

Prognoza meteo pentru intervalul 08-21 ianuarie 2018 la MUNTE

Vremea va debuta cu un proces de răcire ușoară care se va accentua în intervalul intervalul 10 – 14 ianuarie. În acest context temperaturile maxime vor porni de la valori medii de 4…6 grade și vor ajunge la -6 grade. După această perioadă maximele vor fi în creștere, la medii în jurul a 0 grade ce se prognozează pentru data de 17 ianuarie, după care tendința va fi de răcire spre -2 grade.

Temperaturile minime vor avea un parcurs asemănător maximelor, astfel că vor fi în scădere până în data de 14 ianuarie.

Valorile medii vor porni de la 0 grade și vor ajunge la -12 grade. În a doua săptămână vor marca o creștere, spre medii de -4 grade în 18 ianuarie, coborând ulterior spre -8 grade. Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată în intervalele 10 – 14 și 16 – 21 ianuarie când se vor semnala pe arii mai extinse.